2022. december 7., szerdaMa Ambrus napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 414,00 Ft | USD: 394,00 Ft | CHF: 418,00 Ft
2022.12.07. Ambrus Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 414,00 Ft | USD: 394,00 Ft | CHF: 418,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Megalakult a Nemzeti Tőkeholding Zrt.

Hirdetés

Megalakult a Nemzeti Tőkeholding Zrt.

A kormány 11 pontos Akciótervének részeként november 17-én bejegyezték és megalakult a Nemzeti Tőkeholding Zrt. – derül ki a gazdaságfejlesztési miniszter közleményéből. Az intézmény a Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter irányítása alatt futó, központosított tőkealap-intézményrendszer élén áll. Mellé tagozódik be valamennyi, állami hátterű tőkealap – melyek innentől kezdve kizárólag a tőkeholdingon keresztül hozhatók létre. A cégek rendelkezésére összesen 1000 milliárd forint áll.

Az állami finanszírozási rendszer vezetésére a gazdaságfejlesztési miniszter Katona Bencét, a Hiventures Zrt. vezérigazgatóját kérte fel. A cég tagja a 65 állami tőkealapnak, ám ahhoz képest, hogy csak ötéves, már birtokolja a kockázatitőke-befektetések nagy részét. Ez javarészt annak köszönhető, hogy az állam előszeretettel fektet be hozzájuk.

Az ezermilliárd forintos kérdés: megint mellélő az állam?

Bár az állami szerepvállalás átgondolására valóban szükség lenne, annak a mikéntje már számos kérdést felvet – az elmúlt időszakban ezt a mondatot számtalanszor hallhattuk, most pedig ismét többször elhangzott, amikor a kockázati tőke iparban dolgozó szakértőkkel beszélgettünk Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter legújabb ötletéről.

Hirdetés

Nagy Márton a magyar gazdaság teljesítményének növelése érdekében reméli, hogy az intézmény eredményesebbé teszi az állami tőkealapok működését, valamint fejleszti a hazai vállalkozásokat.

Forrás:
http://hvg.hu/gazdasag/20221122_Megalakult_a_Nemzeti_Tokeholding_Zrt#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 Már meg is jelent a Magyar Közlönyben, hogy eltörlik az üzemanyagár-stopot

Már meg is jelent a Magyar Közlönyben, hogy eltörlik az üzemanyagár-stopot

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Hernádi Zsolt, a Mol elnök-vezérigazgatója kedd este fél tizenegykor …