2021. június 14., hétfőMa Vazul napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 350,00 Ft | USD: 289,00 Ft | CHF: 321,00 Ft
2021.06.14. Vazul Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 350,00 Ft | USD: 289,00 Ft | CHF: 321,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Még olcsóbb lesz diákmunkást alkalmazni Magyarországon

Hirdetés

Még olcsóbb lesz diákmunkást alkalmazni Magyarországon

Idén nyáron is támogatja a kormány a 16–25 év közötti, nappali tagozaton tanuló fiatalok foglalkoztatását – közölte Bodó Sándor, az Innovációs és Technológiai Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára. A kormány 3 milliárd forintos keretet különített el a fiatalokat foglalkoztató önkormányzatok, egyházi intézmények és cégek által igényelhető bértámogatásra. 

Az immár kilencedik éve támogatott „Nyári diákmunka” programban való részvételre június 15-től regisztrálhatnak a diákok az illetékes járási vagy fővárosi kerületi hivatalnál, legkorábban július elsején állhatnak munkába. A program augusztus végéig tart. 

Az önkormányzati diákmunkában a területi, települési önkormányzatok és önkormányzati alaptevékenységet végző intézményeik, továbbá egyházi jogi személyek vehetnek részt. A diákok naponta legfeljebb 6 órás munkaviszonyban történő foglalkoztatása esetén a munkáltató a teljes munkabért megkapja bértámogatásként akár két hónapos időtartamra.

Hirdetés

A program másik pillére a mezőgazdaságban és a turizmus-vendéglátásban támogatja a diákok idényjellegű munkavégzését, utóbbi területen így a koronavírus okozta nehézségek leküzdésében is segítheti a hazai vállalkozásokat. A cégek esetében a legfeljebb napi 8 órás foglalkoztatás támogatható. Bértámogatásként a munkabér összegének 75 százalékát térítik meg maximum két hónapra.

Havi munkabérként a szakképzettséget igénylő munkaköröknél fejenként 164 250 forint, szakképzettséget nem igénylőknél pedig 125 550 forint összeg vehető figyelembe. Rövidebb munkaidejű foglalkoztatás esetén arányosan csökken a támogatás. További részletek a munka.hu oldalon olvashatók.

A kormány számításai szerint idén 25 ezer fiatal foglalkoztatásához nyújthatnak támogatást. A tárca közleménye szerint a program 2013 óta több mint 20 milliárd forinttal ösztönözte 210 ezer középiskolás és egyetemista vakációs munkavégzését. 

Bodó Sándor a közlemény szerint arról is beszélt, […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2021/06/03/koronavirus-magyarorszagon-diakmunka-tamogatas-kormany-nyar-itm-bodo-sandor/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Jövőre már napi 100 millió hordó fölötti olajkitermeléssel kalkulálnak

Jövőre már napi 100 millió hordó fölötti olajkitermeléssel kalkulálnak

Az amerikai Energia Információs Ügynökség számításai szerint valamikor az idei harmadik negyedév során kerülhet egyensúlyba …