2022. november 30., szerdaMa András, Andor napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 408,00 Ft | USD: 393,00 Ft | CHF: 413,00 Ft
2022.11.30. András, Andor Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 408,00 Ft | USD: 393,00 Ft | CHF: 413,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Még mindig a zselés az egyik legnépszerűbb szaloncukor, sokan vágynak a minőségi édességre

Hirdetés

Még mindig a zselés az egyik legnépszerűbb szaloncukor, sokan vágynak a minőségi édességre

Átlagosan egy kilogramm szaloncukrot vásárol egy magyar háztartás évente. A legkelendőbb fajták között ott van a zselés, a marcipános, a kókuszos, a karamellás és a csokoládékrémes is – írja a Világgazdaság a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara körképe alapján.

A cikk szerint ugyanakkor ezt a piacot is érinti a költségnövekedés. A Magyar Édességgyártók Szövetségének adatai szerint mintegy 3500 tonna szaloncukrot vásárolnak évente a fogyasztók Magyarországon. Az édesség értékesítése évről évre emelkedő tendenciát mutat, ez alól csak a koronavírussal igencsak sújtott 2020-as év jelent kivételt.

A Világgazdaság írásából kiderül, hogy a készítéshez szükséges alapanyagokat főképp a világpiacról szerzik be a szaloncukrok előállításával foglalkozó vállalkozások. Holott több hazai gyártó kínálatában is szerepelnek az előállítás szempontjából olyan szükséges hozzávalók, mint a marcipán és a cukor.

Mint írják, javarészt a gyümölcsökre, illetve a feldolgozott termékekre támaszkodik a hazai alapanyag-beszállítás. A gyártáshoz felhasznált anyagok ára, így például a kakaóé, jelentősen megemelkedett, ami a szaloncukrok előállítási költségeit is növelte.

Hirdetés

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2022/11/18/szaloncukor-zseles-szaloncukor-nemzeti-agrargazdasagi-kamara-edesseg-karacsony/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Minden egyes háztartásra veszélyt jelent az energiaválság

Minden egyes háztartásra veszélyt jelent az energiaválság

Az utca emberét kevésbé foglalkoztatja, és az ingatlanpiaci szereplők sem tudják feltétlenül, milyen feladatai vannak …