2023. február 3., péntekMa Balázs napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 387,00 Ft | USD: 352,00 Ft | CHF: 388,00 Ft
2023.02.03. Balázs Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 387,00 Ft | USD: 352,00 Ft | CHF: 388,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Medián: a fővárosiak csaknem háromnegyede a kormányt okolja a magas élelmiszerárakért

Hirdetés

Medián: a fővárosiak csaknem háromnegyede a kormányt okolja a magas élelmiszerárakért

A fővárosban élők többsége szerint leginkább a kormány gazdaságpolitikája eredményezi azt, hogy folyamatosan drágulnak a különböző élelmiszerek – derült ki a Medián és a 21 Kutatóközpont reprezentatív felméréséből, melyet még 2022. november 28. és december 3. között készítettek.

A kutatás eredményei szerint a megkérdezett budapestiek 70 százaléka gondolja úgy, hogy a kormány a felelős elsősorban a kialakult helyzet miatt,

Hirdetés

leginkább (84 százalékos arányban) a 30 és 39 év közötti lakosok vannak ezen a véleményen.

A második helyre az orosz–ukrán konfliktus került (59 százalék jelölte meg a háborút a legfőbb okként), míg a válaszadók 36 százaléka szerint az Európai Unió által kivetett gazdasági szankciók miatt alakulhatott ki a magas infláció.

A szankciókat okoló kampány hatása főként az alapfokú végzettséggel rendelkezők és a 65 év felettiek körében érvényesült, előbbiek 42 százaléka, utóbbiak 38 százaléka tartja az uniós szankciókat hibásnak az inflációért.

Az enbudapestem.hu oldalon megjelent felmérés készítői arra is kíváncsiak voltak, hogy a fővárosban élők kit vagy kiket tartanak felelősnek a háború kitöréséért.

A kutatásban részt vevők 83 százaléka Oroszországot okolta,

a megtámadott Ukrajnát 49, az Egyesült Államokat 47, míg az Európai Uniót 24 százalék gondolja részben vagy teljes egészben felelősnek a kialakult konfliktusért.

Orbán Viktor: A nemzeti konzultáció eredménye világos

A portál emlékeztetett, hogy a kormány tavaly ősszel <a href="//index.hu/belfold/2023/01/14/nemzeti-konzultacio-kormany-brusszel-szankciok-kuldemeny-osszeallitas/" […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2023/01/19/felmeres-fovaros-elelmiszerarak-inflacio-orosz-ukran-konfliktus-kormany/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Dimenziót ugrottunk, megérkeztünk a drága élelmiszerek világába

Dimenziót ugrottunk, megérkeztünk a drága élelmiszerek világába

A várakozásoknak megfelelően ugyan csökkent, de csak elenyésző mértékben a Takarék AgrárTrend Index értéke 2022 …