2021. augusztus 4., szerdaMa Domonkos napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 355,00 Ft | USD: 298,00 Ft | CHF: 330,00 Ft
2021.08.04. Domonkos Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 355,00 Ft | USD: 298,00 Ft | CHF: 330,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Meddig véd a vakcina? Halljuk a gyártókat!

Hirdetés

Meddig véd a vakcina? Halljuk a gyártókat!

Magyarországon hatféle koronavírus elleni védőoltás érhető el, és bár sok mindent tudunk róluk, az alkalmazási előiratukban nem találjuk meg, meddig jelentenek védettséget a fertőzéssel szemben. Megnéztük, maguk a gyártók milyen hosszúságú immunitást igazolnak oltóanyaguk esetében. Az antitestszintet egyébként itthon is vizsgálják állami keretek között, erről itt írtuk

AstraZeneca

Az AstraZeneca június 28-án azt írta sajtóközleményében, hogy Vaxzevria nevű vakcinája egy évvel az első oltás után is magas ellenanyagszintet eredményezett a páciensekben. A klinikai vizsgálatokat az Oxfordi Egyetemen végezték, az eredményt a Lancet orvosi magazin közölte. A Covid-vakcina nagyon erős immunválaszt váltott ki, akár az eredeti 12 hetes, akár 45 hetes oltási intervallumot tartották, sőt a 45 hetes intervallum esetén még magasabb is volt az antitestszint. Harmadik ismétlő oltással is próbálkoztak, és hasonlóan jó eredményeket kaptak.

Pfizer

A Pfizer április elsején közölt eredményeket az oltás hatékonyságának időtartamáról. Azokat tudták újravizsgálni, akik részt vettek a klinikai vizsgálatok harmadik, nagymintás fázisában. A gyógyszergyártó bő kilencszáz fős mintán nézte meg, hogy hat hónap elteltével milyen védettséget mutatnak a beoltottak, és azt kapta, hogy a második dózist követően hat hónappal még mindig 91,3 százalékos biztossággal óv meg vakcina a fertőzéstől. A klinikai teszteken a második dózis beadása utáni időszakban 95 százalékos hatékonyságot mutatott az amerikai gyár oltóanyaga.

Hirdetés

A vizsgálattól függetlenül a Pfizer vezérigazgatója, Albert Bourla a közelmúltban azt nyilatkozta, szükséges lesz a harmadik oltás, hogy meghosszabbítsuk az immunitásunkat.

Moderna

A Moderna hasonlóan reményt keltő eredményekkel <a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2021/07/06/gyogyszeripar-meddig-ved-a-vakcina/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A kriptovaluták meleg helyzetet teremthetnek

A kriptovaluták meleg helyzetet teremthetnek

A kriptovaluták mögött álló technológia, a blokklánc a kezdet kezdetén olyan algoritmusokkal dolgozott (és dolgozik …