2021. december 2., csütörtökMa Melinda napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 364,00 Ft | USD: 321,00 Ft | CHF: 349,00 Ft
2021.12.02. Melinda Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 364,00 Ft | USD: 321,00 Ft | CHF: 349,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Matolcsy György: térségünk vonzó a világgazdaság vezető szereplőinek

Hirdetés

Matolcsy György: térségünk vonzó a világgazdaság vezető szereplőinek

A gazdasági dinamika Közép-Kelet-Európában, a térségünkben erősebb, mint az Európai Unió nálunk fejlettebb országaiban, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke szerint. Matolcsy György úgy véli: ennek a belső forrása a motivált és képzett munkaerő, külső forrásai pedig a fejlett technológia, tőke és piaci tudás beáramlása, valamint az EU-források. A növekedést egyaránt támogatja a magas foglalkoztatás, a dinamikus beruházási ráta, az újraiparosítás, a termelékenység növekedése és a magas belföldi hozzáadott értékre épülő új szolgáltatószektor, írta a jegybank elnöke a Magyar Nemzetben megjelent írásában.

Az MNB csúcsvezetője úgy látja: a térség felzárkózásának motorja a feldolgozóipar.

Hirdetés

Szerinte ennek a szegmensnek az a titka, hogy aránytalanul nagy a beruházási és kutatási-fejlesztési igénye, ezek mögött pedig az oktatási és tudástőke felhalmozása áll: „Aki a feldolgozóiparban sikeres, az a tőke- és tudásfelhalmozásban is sikeres, és megfordítva.” Hozzáfűzte: az EU fejlett országaival szemben térségünkben az új, modern, jobb, hatékonyabb, kreatív és leleményes megoldások felé nagyobb a nyitottság. Megjegyezte: az új monopóliumok is újak, nem régiek, a korábbi állampárti érdekhálók eltűntek, az újak még alakulnak.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2021/10/25/matolcsy-gyorgy-foglalkoztatas-termelekenyseg-feldolgozoipar/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Akár 120 ezer vállalkozásnak is segíthet a rezsicsökkentés

Akár 120 ezer vállalkozásnak is segíthet a rezsicsökkentés

Miközben az áramárak a világ tőzsdéin továbbra is tempósan araszolnak fölfelé, a magyar energiakereskedők és …