2024. február 29., csütörtökMa  napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 362,00 Ft | CHF: 411,00 Ft
2024.02.29.  Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 362,00 Ft | CHF: 411,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Matolcsy György keze helyett most érdemes a szájára figyelni

Hirdetés

Matolcsy György keze helyett most érdemes a szájára figyelni

A Monetáris Tanács kedden változatlanul, 13 százalékon hagyta a jegybanki alapkamatot, ugyanakkor a kamatfolyosó felső szélét a korábbi 17,5 százalékról 16,50 százalékra módosították.

AZ INDEXNEK NYILATKOZÓ ELEMZŐK EGYETÉRTETTEK ABBAN, HOGY AZ EFFEKTÍV KAMAT LEGHAMARABB SZEPTEMBERBEN ÉRHET ÖSSZE AZ ALAPKAMATTAL.

Hirdetés

A jegybank tavaly szeptember 27-én 125 bázisponttal emelte meg legutóbb az alapkamatot, 13,0 százalékra, és az ülést követően bejelentette az alapkamat-emelési ciklus leállítását. A monetáris szigorítás ugyanakkor októberben más eszközökkel folytatódott. Az MNB rendkívüli bejelentéssel megemelte a rendszeresen megtartott, egynapos jegybanki betéti tenderek kamatát 18 százalékra, majd májustól minden kamatdöntő ülésen 100 bázisponttal csökkentette.

A szakértők szerint ez a legújabb, augusztusi kamatdöntő ülésen sem történik másként, erre a kamatdöntést követő háttérbeszélgetésen derül fény.

A döntésnél is fontosabb lehet a jegybank kommunikációja

„Annak ellenére, hogy a forint nagy fokú érzékenységet mutat a globális tényezőkre, a jegybank júliusi kamatdöntő ülése óta az euróval szembeni árfolyamnak sikerült egy nagyjából elfogadható sávban maradnia. A forint még mindig 383 körül gravitál, illetve a piac gyakorlatilag teljesen beárazta a következő kamatcsökkentést, ez […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2023/08/29/mnb-kamatdontes-matolcsy-gyorgy-jegybank-inflacio-kamatfolyoso-kormany/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Milliókra perli egy nő Paul McCartney lányát egy baleset miatt

A 31 éves Chloe Mickelborough azt állítja, hogy a Stella McCartney olaszországi bemutatótermében történt esése következtében …