2021. december 4., szombatMa Barbara, Borbála napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 363,00 Ft | USD: 321,00 Ft | CHF: 349,00 Ft
2021.12.04. Barbara, Borbála Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 363,00 Ft | USD: 321,00 Ft | CHF: 349,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Matolcsy György: elkerülhetetlenül belépünk egy „új normálisba”

Hirdetés

Matolcsy György: elkerülhetetlenül belépünk egy „új normálisba”

Matolcsy György közölte, idén a konferenciasorozat harmadik rendezvényét tartják, ismét az online térben. A kétnapos tanácskozásra többi között érkeznek előadók Koreából, Kínából, Szingapúrból, az Egyesült Királyságból, Norvégiából és Lengyelországból. 

A legfőbb téma, hogy a zöld és digitális átalakulást hogyan tudják támogatni a központi bankok, ebben a keleti (ázsiai) és a nyugati ötletek, modellek fúziójára van szükség, nincs egyetlen jó megoldás – vélekedett.

Hirdetés

A jegybankelnök fejtegetése szerint tágabb értelemben az elmúlt 1,5-2 év fejleményei megmutatták, hogy elkerülhetetlenül belépünk egy „új normálisba” – valamiféle új korba, amikor a korábban tapasztalt megatrendek egyre nagyobb teret hódítanak. A gazdaságok és társadalmak digitálissá, szén-dioxid-semlegessé és befogadóbbá válása egyszerre kihívás és lehetőség, amelyet a legjobban a partnerségek Eurázsia-szerte és azon túli kiterjesztésével lehet kihasználni – mondta.

Matolcsy György szerint kiegyensúlyozott és fenntartható gazdasági növekedéshez új pénzügyi egyensúly kell a közpénzekben, az államháztartásokban. Harmonizálni kell az új technológiákat, és ezeknek a kiegyensúlyozott fúziójára van szükség. Stabil és fenntartható egyensúlyt kell teremteni a szociális struktúrákban, ahogy a természet és társadalom között. A fenntartható növekedés eléréséhez interdiszciplináris és többoldalú párbeszédre van szükség – tette hozzá.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2021/11/18/matolcsy-gyorgy-mnb-szijjarto-peter-csenmin-liu-budapest-eurasia-forum-zold-digitalis-atalakulas/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Lesz hal karácsonykor, csak drágábban

Lesz hal karácsonykor, csak drágábban

Jelenleg sincs és karácsonykor sem várható halhiány Magyarországon, az árak viszont változnak, mivel a magyar …