2022. szeptember 26., hétfőMa Jusztina napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 406,00 Ft | USD: 416,00 Ft | CHF: 424,00 Ft
2022.09.26. Jusztina Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 406,00 Ft | USD: 416,00 Ft | CHF: 424,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Márki-Zay Péter kormányzati támogatásban reménykedik

Hirdetés

Márki-Zay Péter kormányzati támogatásban reménykedik

Márki-Zay Péter (MMM – Tiszta Vásárhelyért Egyesület) polgármester Hódmezővásárhely város közgyűlésének csütörtöki ülésén elmondta, hogy az áram- és a földgázár emelkedése mintegy 2,3 milliárd forint többletkiadást jelent a városnak, amit kormányzati támogatás nélkül az önkormányzat nem tud kifizetni.

A polgármester azt is közzétette, hogy a 2,3 milliárd forintból takarékossági intézkedésekkel 100 millió forintot tudnának saját maguk előteremteni. Az erre vonatkozó kérdésre válaszolva példaként említette, hogy a Kovács-Küry Időskorúak Otthonában 77 százalékos megtakarítást értek el energetikai beruházás segítségével. Hozzátette, hogy 118 szociális lakás esetében a felére csökkennek a lakók költségei.

Fontosnak tartotta azt is megjegyezni, hogy a magasabb energiaárak miatt az áfabefizetésekből az állam 150 milliárd forintos pluszbevételre tesz szert.

Horváth Zoltán (Fidesz-KDNP – Szeretem Vásárhelyt Egyesület) kijelentette, hogy az energiaárak növekedése egész Európát sújtó súlyos probléma. Azzal folytatta, hogy már a háború előtt is emelkedtek az energiaárak, majd az EU által életbe léptetett szankciók következtében még tovább nőttek az árak. Azzal zárta szavait, hogy Magyarország ez ellen úgy lép fel, hogy itt a lakosság számára rezsicsökkentés van az átlagfogyasztásig.

Hirdetés

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2022/09/22/energia-veszelyhelyzet-rezsikoltseg-energiavalsag-hodmezovasarhely-marki-zay-peter-polgarmester/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Brutális, hogy mennyire megdrágultak a gyerekeink edzései és különórái

Brutális, hogy mennyire megdrágultak a gyerekeink edzései és különórái

Egy friss felmérés szerint a megvadult árak és a rezsiveszélyhelyzet közepette tíz magyar családból már …