2023. szeptember 29., péntekMa Mihály napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 373,00 Ft | CHF: 406,00 Ft
2023.09.29. Mihály Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 373,00 Ft | CHF: 406,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Már csak hetek kérdése és megtudjuk, hány forint a legolcsóbb bevásárlólista

Már csak hetek kérdése és megtudjuk, hány forint a legolcsóbb bevásárlólista

Kedden érkeztek a KSH inflációs adatai, amelyből kiderült, a júliusi inflációs adat még mindig magas, de már nagy előrelépés a januári 25,7 százalékos csúcs és az előző havi 20,1 százalékos értékről. Kedvező fejlemény, hogy a kiemelkedően magas élelmiszer-infláció, amely a júniusban mért 29,3 százalékról júliusban 23,1 százalékra mérséklődött. 

A több mint 6 százalékpontos csökkenéshez a kormányzati intézkedések mellett a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) által működtetett online árfigyelő rendszer is hozzájárult – közölte a GVH kedden az MTI-vel.

Az árfigyelőt kifejlesztő munkacsoport folyamatosan dolgozik a rendszer továbbfejlesztésén. A következő hetekben várható több olyan fejlesztés élesítése, amelyek még hatékonyabbá tehetik a működését:

  • Hamarosan szabadon összeállítható és megosztható bevásárlólista segíti majd a fogyasztókat, és lehetőség lesz például csak a környékbeli boltok termékeire szűrni.
  • Folyamatban van az árfigyelő hivatalos mobilapplikációjának kifejlesztése. Ezzel párhuzamosan, a fogyasztói igényeknek megfelelően hamarosan tovább bővülhet a rendszerben szereplő termékek köre is.
  • Az adatbázisban napi szinten nyomon követett 62 termékkategória termékeinek átlagárai átlagosan mintegy 8 százalékkal mérséklődtek annak eredményeként, hogy egy hónap leforgása alatt 53 termékkategóriában csökkentek az árak – ismertette a versenyhivatal.

Rigó Csaba Balázs elmondta: a fogyasztói visszajelzések alapján kiderült, hogy szükség lenne még egyéb termékkörök, higiéniai, háztartási eszközök szerepeltetésére. A termékkörök bővítése során egy kifejezetten családokat, kisgyermekes […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2023/08/08/gvh-versenyhivatal-arfigyelo-inflacio-kormany/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Szijjártó Péter: 54 milliárd forintos beruházással és 300 munkahellyel érkezik Magyarországra a LEGO-csoport

Szijjártó Péter: 54 milliárd forintos beruházással és 300 munkahellyel érkezik Magyarországra a LEGO-csoport

A minisztérium közleménye szerint a tárcavezető a dán tulajdonosi hátterű LEGO Manufacturing Kft. új beruházásának …