2022. január 20., csütörtökMa Sára napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 314,00 Ft | CHF: 343,00 Ft
2022.01.20. Sára Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 314,00 Ft | CHF: 343,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Már Brüsszel is tudja, mire költenénk kilencezer milliárd forintot

Hirdetés

Már Brüsszel is tudja, mire költenénk kilencezer milliárd forintot

Magyarország az Európai Bizottsággal folytatott tárgyalásokat, és a társadalmi egyeztetést követően benyújtotta a partnerségi megállapodást az Európai Bizottságnak, amelyben azt részletezzük, hogy a 2021–27-es időszakban felhasználható, hazai társfinanszírozással együtt több mint kilencezer milliárd forint összegű kohéziós forrásokat milyen fejlesztésekre fordítaná az ország – közölte a Miniszterelnökség az MTI-vel. Azt írták: a kormány célja, hogy 2030-ra Magyarország az Európai Unió öt legélhetőbb országa közé tartozzon.

Ennek érdekében a következő évek uniós és hazai forrásait a legnagyobb arányban továbbra is gazdaságélénkítésre, a kis- és középvállalkozások támogatására, a magyar települések erősítésére, valamint a kutatási, fejlesztési és innovációs célú beruházásokra fordítják.

A felzárkózás elősegítéséért a források legalább 65 százalékát a négy legelmaradottabb magyar régióban használják fel.

Hirdetés

A közlemény szerint minden korábbinál több pénzt szán a kormány a vidéki Magyarország és a magyar települések erősítésére is. A területi operatív programra fordított összeget a teljes keret húsz százalékára emelték, ezzel is támogatva a helyi igények és tervek megvalósítását.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2021/12/30/magyarorszag-benyujtotta-a-partnersegi-megallapodast-az-europai-bizottsagnak/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

1,3 milliárd forintot sikerült megtakarítani a pótdíjfizetési könnyítésekkel

Mintegy 1,3 milliárd forintot sikerült megtakarítani a tavaly év elején bevezetett pótdíjbefizetési könnyítéseknek köszönhetően – tájékoztatta …