2024. május 20., hétfőMa Bernát, Felícia napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 387,00 Ft | USD: 357,00 Ft | CHF: 393,00 Ft
2024.05.20. Bernát, Felícia Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 387,00 Ft | USD: 357,00 Ft | CHF: 393,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Már biztosan csak emlék marad az 500 forint alatti gombócos fagylalt

Hirdetés

Már biztosan csak emlék marad az 500 forint alatti gombócos fagylalt

Erdélyi Balázs, a Magyar Cukrász Ipartestület szakmai elnöke a Portfoliónak arról számolt be, hogy már tavaly érezhető volt némi visszaesés, az emberek kevesebbet költöttek a cukrászdákban, de a tavasz eleji jó időben élénkült a forgalom, rengetegen mentek fagylaltért, idén a kereslet élénkülését várják. 

Növekvő kiadások

Mint elmondta, a magas energiaárakból adódó gazdálkodási problémák nem szűntek meg, a cukrászdák többsége átállt a fix díjakról a tőzsdei árakra épülő megállapodásokra, de az ipartestülettől még mindig kérnek segítséget a rossz konstrukciójú szerződések felbontásához.

„Még olyan kollégákról is tudunk, akik hajlandóak lennének kifizetni a szerződésükben meghatározott több milliós kötbért is a szolgáltatónak, de még így sem engedik felbontani a szerződést.

Hirdetés

Ők jelenleg a tőzsdei ár négy-ötszörösét fizetik, és ellehetetlenítve érzik magukat, mert több millió forintot dobnak ki most az ablakon, amit nagyon nehéz vagy szinte lehetetlen bekalkulálni az árakba

– árulta el a lapnak Erdélyi Balázs. Ennek ellenére a cukrászdák többségének mégsem az energiaárak jelentik a legnagyobb problémát, hanem a megemelkedett víz- és csatornadíjak. Az alapanyagok árában nem tapasztalnak drasztikus áremelkedést, a kakaót kivéve, aminek az ára még a világpiacon soha nem látott csúcs elérése után is folyamatosan növekszik. 

A két legnagyobb

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2024/04/28/gombocos-fagylalt-sutemeny-cukraszda-dragulas-kakao/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Kína óriásit kaszálhatna Európán, ha ez megvalósulna

Lelassult az elektromos járművek piaca az idén. Az évekig tartó szárnyaló eladások után a növekedés …