2023. szeptember 30., szombatMa Jeromos napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 368,00 Ft | CHF: 405,00 Ft
2023.09.30. Jeromos Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 368,00 Ft | CHF: 405,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Már az űrből is látni lehet a chilei ruhahegyet – fotó

Már az űrből is látni lehet a chilei ruhahegyet – fotó

Egyre nagyobbra nő egy lerakat, ami a chilei Atacama-sivatagban található, és az el nem adott, lényegében felesleges fast fashion ruházati termékek temetőjévé vált. A textilhegy már akkora, hogy azt már a műholdak is észreveszik. Legutóbb május 10-én jelent meg egy, a SkyFi műholdfotózási alkalmazással készített kép a jókora kupacról. Az alkalmazás fejlesztője az alábbi kép kapcsán kiemeli, hogy az több nagyfelbontású műholdfelvétel használatával készült, és jól látható rajta, hogy a ruhakupac mekkora a közeli nagyvárosboz, Puerto de Iquique-hoz, illetve annak kikötőjéhez képest (a kép alján):

Az ENSZ egy 2018-as jelentése szerint a fast fashion iparág célja alapvetően elfogadható lehet – megfizethető áron kínálni a fogyasztóknak a mindenkori divattrendek szerinti ruházatot -, de közben aggasztóan nagy környezetterheléssel működik, és a világ szén-dioxid-kibocsátásának 2-8 százalékát adja évente. Egy másik felmérés szerint a textiláruk nagyjából 85 százaléka végzi minden évben a szemétben, miközben a ruhaipar jelentős mennyiségű vizet használ fel, nagy környezeti terheléssel – mutatja be az Insider.

A The Business Research Company piackutató cég adatai a fast fashion iparág teljesítménye eközben erős növekedés elé néz. A piac nagysága 2023-ban elérheti a 122,9 milliárd dollárt, ami komoly emelkedés a 2022-es 106,4 milliárd dollárhoz képest.

Cikkünk kiemelt képe illusztráció / forrás: Pixabay / David Mark 

Forrás:
https://www.origo.hu/gazdasag/20230531-urbol-lathato-ember-alkotta-targy-chile.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Nagy Márton belengette, hogy mennyivel emelkedhet a minimálbér

Nagy Márton belengette, hogy mennyivel emelkedhet a minimálbér

Nagy Márton azt mondta, a gazdasági növekedés kulcsa a reálbérek növekedése, ami szeptembertől várható, és …