2022. november 30., szerdaMa András, Andor napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 408,00 Ft | USD: 393,00 Ft | CHF: 413,00 Ft
2022.11.30. András, Andor Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 408,00 Ft | USD: 393,00 Ft | CHF: 413,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Már a trappista sajtra is mennyiségi korlátozást vezetett be a Spar

Hirdetés

Már a trappista sajtra is mennyiségi korlátozást vezetett be a Spar

A Széll Kálmán téri Sparban szúrta ki a 24.hu egyik munkatársa, hogy a trappista sajtra is mennyiségi korlátozást vezettek be az ársapkás termékek mellett. A lap megkeresésére a Spar Magyarország Kft. közölte,

nincs elegendő elérhető mennyiség a piacon a trappista sajtból, ezért döntöttek a mennyiségi korlátozás mellett.

A Spar Magyarország Kft. által mérlegcímkével ellátott trappista sajt azokra a kiszerelésekre vonatkozik, melyeket ők maguk szeletelnek és mérnek le, ezekből a megvásárolható limit 3 kilogramm. Az üzletlánc honlapján közzétett tájékoztatás szerint minden Sparban egyforma a mennyiségi korlátozás, tehát nem csak a Széll Kálmán tériben találkozhatnak a hirdetményben rögzített renddel a vásárlók.

Hirdetés

Amióta az árstopot kiterjesztette a kormány a burgonyára és a tojásra is, több élelmiszerlánc új korlátozásokat vezetett be ezekre az élelmiszerekre is, így tett például a Lidl, a Tesco és az Aldi is.

Arról, hogy az árstopok miért nem alkalmasak az infláció letörésére, sőt miért fejtenek ki akár ellentétes hatást, itt írtunk részletesen.

 

Az újabb ársapkák sem takarják el a kormány felelősségét abban, hogy elszállt az infláció

A központi árdiktálás paródiája, hogy a tojással és a burgonyával bővítette a kormány az ársapkás termékek körét. A hatósági árak a gyorsuló infláció tüneti kezelésére sem alkalmasak.

 

Forrás:
http://hvg.hu/gazdasag/20221121_Mar_nem_csak_az_arstopos_termekekre_van_korlatozas_a_Sparban#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Minden egyes háztartásra veszélyt jelent az energiaválság

Minden egyes háztartásra veszélyt jelent az energiaválság

Az utca emberét kevésbé foglalkoztatja, és az ingatlanpiaci szereplők sem tudják feltétlenül, milyen feladatai vannak …