2022. december 9., péntekMa Natália napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 414,00 Ft | USD: 393,00 Ft | CHF: 420,00 Ft
2022.12.09. Natália Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 414,00 Ft | USD: 393,00 Ft | CHF: 420,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Már a Roszsztat adatai szerint is recesszióba süllyedt az orosz gazdaság

Hirdetés

Már a Roszsztat adatai szerint is recesszióba süllyedt az orosz gazdaság

Nyolc hónappal az ukrajnai háború megkezdését követően hivatalosan is recesszióba fordult az orosz gazdaság, legalábbis ez derül ki az orosz statisztikai hivatal, a Roszsztat adataiból – írja a Business Insider. A harmadik negyedévben az egy évvel ezelőtti adatokhoz viszonyítva 4 százalékot romlott az ország GDP-je.

Az orosz jegybank elnöke, Elvira Szahipzadovna Nabiullina (képünkön), az Interfax hírügynökség tudósítása szerint arról beszélt az Állami Dumában, hogy szükségessé vált a gazdaság újrastrukturálása. „Igen józanul és nyitott szemmel kell néznünk a helyzetet. Tisztában vagyunk vele, hogy még rosszabbra is fordulhat” – mondta Nabiullina.

A helyzetértékelés azt követően született meg, hogy Oroszország, az ukrajnai háborúja miatt hónapok óta áll a nyugati szankciók kereszttüzében és a nyugati multinacionális cégek is százával vonultak ki az országból. Ugyan a mindebből fakadó negatív hatásokat az energiahordozók magas árával tudta egy ideig ellensúlyozni Moszkva, ám ez a trend most megváltozni látszik, nem utolsó sorban azért, mert az oroszok a nyár alatt a háború előtti szokásos földgázmennyiségnek alig az ötödét tudták exportálni.

Hirdetés

Az orosz–ukrán konfliktus eseményeit követő hírfolyamunkat alább találja:

Az oroszok védelmi vonalat építenek, Ukrajnában milliók maradtak áram nélkül – a háború hírei

A brit védelmi tárca szerint az oroszok újabb ukrán áttöréstől tartanak, Zelenszkij ismét az ukrán légtér lezárását kérte, a svéd ügyész megerősítette, hogy robbanóanyag maradványokat találtak az Északi Áramlat felrobbant vezetékénél.

Forrás:
http://hvg.hu/gazdasag/20221118_Roszsztat_haboru_recesszio_Nabiullina_Oroszorszag#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Az árstop meghosszabbítására készülhet a kormány

Az árstop meghosszabbítására készülhet a kormány

Még jövő áprilisban is velünk lehet az élelmiszerárstop a Portfolio értesülései szerint. A lap több …