2020. október 25., vasárnapMa Bianka napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 364,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 339,00 Ft
2020.10.25. Bianka Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 364,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 339,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Már a mobiltöltőkben sem bízhatunk

Már a mobiltöltőkben sem bízhatunk

Ön mit szólna, ha azt mondanánk, hogy egy kölcsönkapott iPhone vagy iPad töltőkábel, mondjuk egy szállodai recepción, vagy akár a repülőtéren képes ellopni és letölteni a telefonunkon vagy tabletünkön található összes információt, majd azt a saját, beépített rádióadójával az éteren keresztül egyenesen egy markát dörzsölő hacker gépére lője? 

Hülyeségnek hangzik? Nem az!

Sőt, bárki legális úton vásárolhat ilyesmit. Az O.MG kábel elnevezése egy szellemes szójáték, az angol OMG (Oh My God, vagyis Ó, Istenem), és a feltaláló, Mike Grover monogramjával és az “Offensive”, vagyis „támadó” szó kezdőbetűjével operál. A termék első változata tavaly látott napvilágot.

Ekkor még a figyelmes szemlélő meg tudta volna különböztetni a cseles adatszipkázó eszközt a gyári USB töltőkábeltől, most azonban megjelent a második változat, ami már gyakorlatilag megkülönböztethetetlen a valóditól. “Sokat dolgoztam a 2.0-ás verzión !” – mondta a Mike Grover – “megnöveltem a tárhelyet, és mostmár

pontosan megegyezik a méret, sőt a súly is az eredetivel.

Ha tehát egy ismeretlentől, esetleg egy mit sem sejtő baráttól kapunk kölcsön egy töltőt, aki mondjuk azt korábban egy nagylelkű szállodai recepcióstól, netalán a pályaudvaron egy segítőkész idegentől kapta, könnyen megeshet, hogy adataink, jelszavaink, vagy éppen fényképeink bánják.

A kábelt bedugjuk a telefonba, […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2020/10/13/soha_ne_hasznaljunk_idegen_iphone_toltot_-_adataink_banhatjak/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Lakásárak 1956 kulcshelyszínein

Lakásárak 1956 kulcshelyszínein

Bár a világháborúk, a politikai döntések és a gazdaság helyzete többször is megingatta a magyarországi …