2021. november 27., szombatMa Virgil napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 367,00 Ft | USD: 326,00 Ft | CHF: 352,00 Ft
2021.11.27. Virgil Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 367,00 Ft | USD: 326,00 Ft | CHF: 352,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Málta pénzt adna, hogy a külföldiek onnan dolgozzanak

Hirdetés

Málta pénzt adna, hogy a külföldiek onnan dolgozzanak

A világ egyik legmagasabb oltási arányával büszkélkedő Málta pénzbeli juttatásokkal és egy újonnan bevezetett – úgynevezett Nomád tartózkodási engedéllyel – csalogatná vissza a turistákat az országba.

A földközi-tengeri szigetország lakosságának 81 százaléka teljes mértékben be van oltva – amely Portugáliával karöltve az európai élmezőnyben van. Az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (ECDC) adatai szerint ebben a 12-17 évesek is beletartoznak, akik nyár óta jogosultak a vakcina felvételére – írta a BBC. Így sikerült elérni, hogy a koronavírus az 525 ezer fős szigetországban eddig összesen 38 ezer megbetegedést és kevesebb mint 500 halálos áldozatot követelt.

Az ECDC igazgatója szerint ez a két európai ország az, ahol elkerülhető a koronavírus negyedik hulláma, ezért a teljes védettséggel rendelkező turistáknak bátran ajánlják az egész évben kellemes éghajlatú Máltát.

Hirdetés

Málta ezért bevezette a „Nomád tartózkodási engedélyt” is, amely ugyan korlátolt számban érhető el, mégis számos külföldi állampolgárokat segíthet abban, hogy munkáját megtartva, a szigetországban „fújja ki” magát.

A gyakorlatban ez úgy néz ki, hogy

az állam akár egy éven keresztül is támogatja azokat a külföldieket, […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2021/11/19/malta-tavmunka-kulfoldi-munkavallalas/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

India is betilthatja a kriptovaluták használatát

India is betilthatja a kriptovaluták használatát

A kriptovaluták és digitális valuták szabályozásáról szóló törvényjavaslat a téli ülésszakban kerülhet a parlement elé …