2023. január 31., keddMa Marcella napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 387,00 Ft
2023.01.31. Marcella Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 387,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Majdnem duplaannyiba kerül Magyarországon egy paprikás krumpli, mint Horvátországban

Hirdetés

Majdnem duplaannyiba kerül Magyarországon egy paprikás krumpli, mint Horvátországban

Előbb Magyarországon, majd Horvátországban is bevásárolt egy paprikás krumplihoz az ATV Híradó stábja. Pechük volt: abban a baranyai szupermarketben, ahol vásároltak, már nem volt árstopos krumpli, így amit vettek, az nagyjából hetven forintos többletköltséget jelentett kik. Így négy szem krumpliért, két hagymáért és egy 65 százalékos hústartalmú virsliért 913 forintot hagytak ott. Majd Horvátország felé vették az irányt.

Ott viszont mindezért 556 forintot fizettek csupán euróból forintra számítva. Vagyis Magyarországon negyven százalékkal többet fizettek.

Beszámolójuk szerint a horvátokat nem zavarja a magyar bevásárlóturizmus. Horvátországban a mérsékelt árak annak is köszönhetőek, hogy a kormány tavaly 13-ról öt százalékra mérsékelte a friss hús, a hal, a tojás, a gyümölcsök, a zöldségek, az olaj, a zsír és a gyermekélelmiszerek adóját. A horvát kormány emellett 25 százalékról öt százalékra fogta vissza a vetőmag, a műtrágya, a növényvédő szerek, a margarin és a vaj áfakulcsát is.

Hirdetés

 

 

Az árstopok kivezetéséről tárgyal a kormánnyal Parragh László

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara is figyelmeztetést küldött: a magyar piaci pozíciók akkor maradhatnak meg, ha az árstopokat minél hamarabb kivezetik.

(Címlapképünk Magyarországon készült, illusztráció.)

Forrás:
http://hvg.hu/gazdasag/20230118_horvat_magyar_paprikas_krumpli#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Lesz-e sztrájk? Reagált az Auchan a forrongó indulatokról szóló hírekre

Lesz-e sztrájk? Reagált az Auchan a forrongó indulatokról szóló hírekre

Olaj volt a tűzre a Tescónál bejelentett bérmegállapodás, az Auchan-dolgozókat képviselő szakszervezet a náluk elmaradt …