2024. június 18., keddMa Levente napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 395,00 Ft | USD: 369,00 Ft | CHF: 415,00 Ft
2024.06.18. Levente Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 395,00 Ft | USD: 369,00 Ft | CHF: 415,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Magyarországon is professzor lett a Nobel-díjas Karikó Katalin

Hirdetés

Magyarországon is professzor lett a Nobel-díjas Karikó Katalin

Sulyok Tamás köztársasági elnök határozata a péntek esti Magyar Közlönyben jelent meg. A világhírűvé vált tudós asszonyt bizonyára ettől függetlenül bárhol szívesen fogadták előadóként eddig is, de hivatalosan nem volt egyetemi tanári címe. Ezt pótolták most Csák János miniszter javaslatára június 1-i hatállyal.

Az nem szokott szerepelni az ilyen kinevezésben, hogy melyik egyetemre szól, de feltételezhető, hogy a Szegedi Tudományegyetemről van szó, ahol Karikó Katalin végzett, és ahová most is sok szállal kötődik.

A Nobel-díjával járó pénzt is ennek az intézménynek ajánlotta fel.

Hirdetés

Karikó Katalin a Szegedi Tudományegyetemnek ajánlotta fel a Nobel-díjával járó félmillió dollárt

Mivel sokan dolgoztak a koronavírus elleni vakcinán, Karikó a Nobel-díjért kapott pénzt megosztja a jövő generációval.

A kormány határozatban mondta ki, hogy „továbbra is egyetért” a csornai és a mosonmagyaróvári tanuszoda, valamint a Modern Városok Program keretében megvalósuló szekszárdi új fedett városi uszoda felépítésével, a megkezdett magasépítési beruházások megvalósításával. Ezek előkészítője és megvalósítója az Építési és Közlekedési Minisztérium.

A beruházásokhoz közvetlenül kapcsolódó út- és közműszakasz bontása, kiváltása vagy fejlesztése esetén a minisztérium által létrehozott út és közmű ingyenesen a beruházással érintett közmű tulajdonosának tulajdonába és az út vagy közmű üzemeltetőjének az üzemeltetésébe kerül.

Minderre idén 900 millió, a következő két évben 5,6 milliárd forintot szánnak.

Von der Leyen: Magyarország egy óriási ajándékot adott az EU-nak, Karikó Katalint

Ha ma jelentkezne Magyarország az EU-tagságért, akkor meg kellene vizsgálni, hogy áll a jogállamisággal és a korrupciómentes közélettel – mondta az Európai Bizottság elnöke.

Forrás:
http://hvg.hu/gazdasag/20240531_magyarorszagon-is-professzor-lett-a-nobel-dijas-kariko-katalin#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Átlagosan ennyit dolgoztak tavaly a magyarok

Az átlagos munkahét hossza az Európai Unióban évről évre rövidül. Íme a legfontosabb megállapítások: A …