2021. október 21., csütörtökMa Orsolya napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 312,00 Ft | CHF: 337,00 Ft
2021.10.21. Orsolya Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 312,00 Ft | CHF: 337,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Magyarországon háromszor annyit keres egy miniszter vagy egy sportoló, mint egy tanár

Hirdetés

Magyarországon háromszor annyit keres egy miniszter vagy egy sportoló, mint egy tanár

A Központi Statisztikai Hivatal elkészítette a különböző foglalkozások átlagkeresetére vonatkozó összeállítását, amelyből kiderül, hogy a legmagasabb bruttó fizetést a légi forgalmi irányítók tehették zsebre 2020-ban, havonta átlagosan kétmillió forintot.

A második helyen a törvényhozók, a miniszterek és az államtitkárok állnak, ők nagyjából 1,4 millió forintot kapnak, míg közvetlenül mögöttük a sportolók következnek az 1,3 milliós keresetükkel.

Ezek alapján a sportfoglalkozásúak a leginkább megbecsültebbek közé tartoznak Magyarországon, ráadásul több mint a háromszorosát keresték tavaly, mint a középiskolai tanárok, akik 415 396 forintot kaptak.

Hirdetés

Az összeállításból kiderül, […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2021/09/27/ksh-kozponti-statisztikai-hivatal-kereseti-lista-kozepiskolai-tanar-sportolo-miniszter-allamtitkar/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Újabb elbocsátásokra kényszerül a makói gumigyár

Újabb elbocsátásokra kényszerül a makói gumigyár

A pandémia gazdasági hatásai és az autóipar strukturális átalakulása egyszerre sújtja a makói ContiTech Fluid …