2021. január 23., szombatMa Zelma napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 293,00 Ft | CHF: 331,00 Ft
2021.01.23. Zelma Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 293,00 Ft | CHF: 331,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Magyarországnak is jó, hogy a német gazdaság jobban teljesít

Hirdetés

Magyarországnak is jó, hogy a német gazdaság jobban teljesít

A vártnál jobban teljesített Németország gazdasága a harmadik negyedévben, a hazai össztermék (GDP) a 8,2 százalékos növekedésről szóló első becslés helyett 8,5 százalékkal nőtt az előző három hónaphoz képest, ugyanakkor 3,9 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól a szövetségi statisztikai hivatal (Destatis) keddi közleménye szerint. Az MTI beszámolója szerint az Európai Unió legnagyobb gazdaságának teljesítménye főleg 

a lakossági fogyasztás 10,8 százalékos, a beruházások 16 százalékos, és az export 18,1 százalékos növekedése révén javult a július-szeptemberi időszakban az előző negyedévhez, a koronavírus-járvány első hullámának idejéhez viszonyítva.

Hirdetés

A Destatis október végi gyorsbecslésében egyébként még a GDP 4 százalékos csökkenését prognosztizálta erre a negyedévre. A koronavírus-világjárvány okozta válság hatását jelzi, hogy éves összevetésben a német gazdaság minden mutatója romlott. 

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2020/11/24/gazdasag_gdp_nemetorszag_magyarorszag_koronavirus/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A Lidl nevével is csalók élnek vissza

A Lidl nevével is csalók élnek vissza

A Lidl Magyarországhoz az elmúlt napokban több megkeresés érkezett sms-ben terjedő csalásokról, melyeknek célja, hogy …