2024. április 13., szombatMa Ida napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 367,00 Ft | CHF: 402,00 Ft
2024.04.13. Ida Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 367,00 Ft | CHF: 402,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Magyarország hatmilliárd forint értékű kötött segélyhitel-programot indít Kenyában

Hirdetés

Magyarország hatmilliárd forint értékű kötött segélyhitel-programot indít Kenyában

A Külgazdasági és Külügyminisztérium közleménye szerint a Szijjártó Péter tárcavezető a kenyai pénzügyminiszterrel, Njuguna N’dunguval közös sajtóértekezletén kijelentette, hogy a kelet-afrikai térség komoly lehetőséget jelent a magyar vállalatok számára, ezért mostani útjára tizenhét cég vezetője kísérte el az esetleges beruházások és együttműködések feltérképezése céljából.

A megállapodás aláírását követően aláhúzta, hogy a két ország a diplomáciai kapcsolatok felvétele óta eltelt hatvan évben sok mérföldkövet elért, és ilyen az is, hogy most

aláírásra került a megegyezés egy hatmilliárd forintnyi kötött segélyhitel-programról, amelynek keretében az élelmezésbiztonsági és a mezőgazdasági területen két beruházást hajtanak végre.

Hirdetés

Magyar vállalatok korszerűsíteni fogják Ahero régiójának öntözőrendszerét kétmilliárd forint értékben, valamint halászati központot hoznak létre Kabonyoban négymilliárd forint értékben – tájékoztatott.

Közölte, hogy ezek a beruházások a kétoldalú együttműködés szorosabbra vonása mellett a kenyai mezőgazdaság fejlesztéséhez, az élelmiszerbiztonság javításához is nagyban hozzá fognak járulni.

Emlékeztetett rá, hogy Magyarország azon kevés állam közé tartozik, amelyek az alkotmányukba foglalták a GMO-mentességet.

Szijjártó Péter leszögezte, hogy a magyar kormány támogatja a hazai gazdasági szereplők beruházásait Kenyában, amelyek hozzájárulhatnak az ország fejlődéséhez, az életkörülmények javításához.

Magyarország nemcsak szavakban, hanem tettekben is segítséget nyújt Afrikának – fogalmazott a miniszter. Kifejtette, hogy fontos a jogbiztonság ezen a téren is, ezért hazánk elkötelezett a beruházásvédelmi megállapodásról szóló […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2024/03/27/szijjarto-peter-segelyezes-kenya-beruhazas/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Erre figyeljen: ha itt lakik, magasabb otthonfelújítási támogatást kaphat

Korábban elsőként az Index szellőztette meg, hogy a kormány új lakásfelújítási programra készül, majd elsők között …