2024. május 25., szombatMa Orbán napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 356,00 Ft | CHF: 389,00 Ft
2024.05.25. Orbán Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 356,00 Ft | CHF: 389,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Magyarország az EU legszegényebb országa, de Navracsics Tibor álmodott egy nagyot

Hirdetés

Magyarország az EU legszegényebb országa, de Navracsics Tibor álmodott egy nagyot

A területi fejlesztési politika célja, hogy Magyarország 2030-ra az Európai Unió öt legélhetőbb tagállama közé kerüljön – mondta Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter a 20 éve az Európai Unióban – és a jövő… című konferencián hétfőn Budapesten.

A magyar uniós tagság két évtizedét értékelő rendezvényen a tárcavezető úgy fogalmazott: uniós szinten területi kiegyenlítődés figyelhető meg a tagállamok fejlettségében, és jó hír, hogy Magyarország „lendületesen csatlakozik” az EU átlagához. Rossz hír ugyanakkor, hogy országon belül mégis növekednek a területi különbségek.

A miniszter felszólalását követően nem sokkal frissítette az uniós statisztikai hivatal, az Eurostat több adatbázisát. A friss adatokból kiderült, hogy immár Romániában is többet érnek a fizetések, mint Magyarországon – még a gyerekesek esetében is. A háztartások életszínvonalát jól mutató végső egyéni fogyasztásban pedig Bulgária hajszál híján utolérte Magyarországot.

Hirdetés

Az ok természetesen a tavalyi rendkívül magas, Európa-bajnok infláció, amely a magyar vásárlóerő jelentős részét eltüntette.

Forrás:
http://hvg.hu/gazdasag/20240430_magyarorszag-az-eu-legszegenyebb-orszaga-de-navracsics-tibor-almodott-egy-nagyot#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Az ATV szerint sokkal jobban megéri a szomszédos országokban tankolni, a KSH adatai mást mutatnak

Több szomszédos országban is jobban megéri tankolni, ugyanis Magyarországon a jövedékiadó-emelés után összességében 41 forinttal …