2022. január 19., szerdaMa Sára napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 313,00 Ft | CHF: 342,00 Ft
2022.01.19. Sára Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 313,00 Ft | CHF: 342,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Magyarország akár nyertese is lehet a német autóipar átalakulásának

Hirdetés

Magyarország akár nyertese is lehet a német autóipar átalakulásának

Többhetes intenzív tárgyalás után megállapodtak a Szabaddemokraták, a Szociáldemokraták és a Zöldek a koalíciós programjukról Németországban. A 178 oldalas dokumentumban többek között a minimálbér megemelése, lakáspiaci beruházások és több klímapolitikai célt is megemlítenek. Az utóbbihoz természetesen sok hozzászólása volt az autóellenes zöldeknek.

Ugyan az autópályák sebességkorlátozására nem sikerült rábírni a liberális Szabad Demokraták autórajongó pártelnökét, azért mégis történtek megállapodások a német autóipar ügyében:

  • az új kormány elkötelezte magát amellett, hogy 2030-ig mintegy 15 millió elektromos autó lesz a német utakon;
  • arra is törekednek, hogy 2030-ra 1 millió töltőpont legyen Németországban.

Nagy lépés a világnak, még nagyobb Németországnak

Németországban az autóipar nem csak egy jövedelmező gazdasági ágazat, hanem a kultúra és az identitás része is. A társadalmi jelentősége miatt a téma akár olyan kultúrharcba is torkollhat, mint az Egyesült Államokban a fegyvertartás kérdése, ezért kiemelten óvatosan kell bánni vele. Ám most úgy tűnik, győzött a környezetvédelem.

A nagy német autómárkák is fellélegezhetnek, a kormány minden jel szerint elzárkózik az olyan radikális lépésektől, ami betiltaná a belső égésű motorok gyártását vagy eladását. A jelenlegi 570 ezer elektromos autót 15 millióra, a 49 ezer töltőpontot pedig 1 millióra szeretnék növelni 2030-ig.

Hirdetés

A 15 milliós cél csak úgy érhető el, ha 2030 előtt már nem vesznek nyilvántartásba belső égésű motorral szerelt új autókat

– mondta a Bloombergnek Volker Quaschning, a Berlini Alkalmazott Tudományok Egyetemének megújuló energiarendszerekkel foglalkozó professzora. Szerinte „érdemes lenne 2028 körül leállítani a benzin- és dízelautók regisztrációját.”

A német kormány továbbá a meglévő flottakibocsátási szabályosokon kívül azt javasolja, hogy csak az e-üzemanyaggal tankolható járműveket lehessen nyilvántartásba […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2021/12/01/nemet-autoipar-atalakulas-koalicios-megallapodas-magyarorszag/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Négy és félmilliónál is több utasa volt tavaly a budapesti repülőtérnek

Négy és félmilliónál is több utasa volt tavaly a budapesti repülőtérnek

Tavaly a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren 4,6 millió utas és 183 ezer tonna légiáru fordult …