Meglepő statisztikát közölt az Eurostat az élelmiszer-pazarlásról: az Európai Unió teljes lakosságára kivetített számokat mutatja be.
Az Európai Unióban 2022-ben minden lakos 132 kilogramm élelmiszer-hulladékot termelt, összesen pedig 59,2 millió tonna élelmiszer-hulladék keletkezett, amely magában foglalja az ehető és az ehetetlen részeket is.
A fennmaradó 46 százalék az élelmiszer-ellátási láncban felfelé keletkezett hulladék volt, amelynek 19 százaléka az élelmiszertermékek és italok gyártásakor keletkezett (25 kilogramm per fő), 11 százaléka az éttermekből és az élelmiszer-szolgáltatásból származik (15 kilogramm per fő), 8 százaléka az élelmiszerek kiskereskedelme és egyéb forgalmazásakor jött létre (11 kilogramm per fő), és 8 százaléka az elsődleges termelésben alakult ki (10 kilogramm per fő).
A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!
Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2024/09/28/elelmiszer-hulladek-pazarlas-europai-unio/
*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!