2023. március 26., vasárnapMa Emánuel napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 394,00 Ft
2023.03.26. Emánuel Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 394,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Magyar tervezők is szerepelnek az olasz divathét programjában

Hirdetés

Magyar tervezők is szerepelnek az olasz divathét programjában

A közlemény szerint a Camera Nazionale della Moda Italiana (CNMI) és az MDDÜ 2018 óta tartó stratégia megállapodása ezzel újabb mérföldkőhöz érkezett: prezentációs formában három márka, az Unreal Industries, a Pinetime Clothing és a Zsigmond a CNMI Fashion Hubjában mutatkozik be.

Kollektív bemutató keretein belül a kifutón négy magyar divattervező – Abodi, Cukovy, Kata Szegedi és a TheFour – ismerteti meg a közönséggel legújabb kollekcióját – tették hozzá.

Jakab Zsófia, a Magyar Divat & Design Ügynökség vezérigazgatója a közlemény szerint úgy fogalmazott, hogya divat- és a designipar a közelmúltban fontos országimázs-formáló tényezővé lépett elő, melynek építéséhez hozzájárulnak a kortárs magyar divatmárkák bemutatkozásai is.A rendszeres milánói megjelenés is ezt támogatja. A nemzetközi sajtó jelentős része ezen az eseményen találkozik először a magyar kreatívipar termékeivel a divatvilág egyik legkiemeltebb, legnívósabb helyszínén. A sikeres prezentációk és divatbemutatók, valamint a körülöttük kialakuló érdeklődés azt is indukálja, hogy az ország akár más, turisztikai aspektusból is a figyelem középpontjába kerüljön”.

Mint írták, az év további részében a CNMI és az MDDÜ nemzetközi mentorprogramjának keretében B2B és személyes meetingeket, workshopokat és gyárlátogatásokat szervez a résztvevő márkáknak.
A program során a tervezők hiánypótló szakmai tudásra tehetnek szert a termékfejlesztés, a márkaépítés, a kommunikáció és a menedzsment területén egyaránt, mely ismeretek segítik őket külföldi terjeszkedésükben.

Hirdetés

A program végére a kurzusok és mentorok segítségével a résztvevők készen állnak arra, hogy a külföldi showroomokban is bemutassák darabjaikat – tették hozzá.

Közölték azt is, hogy CNMI és a MDDÜ már 2018 óta áll szakmai partnerségben, melyet 2021. decemberében további 3 évre meghosszabbítottak. Az együttműködés célja, hogy elősegítsék a magyar divattervezők nemzetközi színtérre való belépését.

Forrás:
https://www.origo.hu/gazdasag/20230216-gazdasag-penz-mddu-divattervezok-divathet.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Így állhat bosszút Kijev Magyarországon

Így állhat bosszút Kijev Magyarországon

Az Ukrtransnafta ukrán csővezeték-hálózat üzemeltetői április 1-jétől ismét megemelhetik az orosz olaj Barátság kőolajvezetéken keresztüli …