2021. május 8., szombatMa Mihály napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 358,00 Ft | USD: 296,00 Ft | CHF: 326,00 Ft
2021.05.08. Mihály Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 358,00 Ft | USD: 296,00 Ft | CHF: 326,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Magyar lány a Forbes tehetséglistáján: agykutatónak készült, programozó lett

Hirdetés

Magyar lány a Forbes tehetséglistáján: agykutatónak készült, programozó lett

Pálfi Dóra cseppet sem átlagos.

Ezt nemcsak azért állítjuk, mert 23 évesen már céget alapított, amely nemzetközi viszonylatban egyre inkább elismertebb, vagy mert 27 éves korára két magyar fiatal egyikeként felkerült az amerikai Forbes 30 legtehetségesebb 30-on aluli személyeinek listájára, hanem azért is, mert a startupja a jövő szempontjából kiemelten fontos társadalmi problémára hívja fel a figyelmet, ráadásul a termék a gyakorlatban is rengeteget tesz a változásért.

Hogy miről is van szó?

Informatikusból, programozóból egyre nagyobb a hiány a szakmában, ráadásul a nők aránya rendkívül alacsony a férfiakéhoz képest.

Hirdetés

Agykutatás helyett programozás

Eredetileg természettudománnyal foglalkoztam, agykutató szerettem volna lenni, aztán a kutatómunkámmal kapcsolatban elkezdtem programozni. Ha úgy tetszik, a karrierem szempontjából fontos felfedezést tettem: világossá vált számomra, ha az ember el akar érni bármit a huszonegyedik században, akkor értenie kell a számítástechnikához, a programozáshoz

– mondta az Indexnek Pálfi Dóra, az imagiLabs társalapítója és vezérigazgatója, aki Budapesten járt gimnáziumba, majd New Yorkban és Abu-Dzabiban tanult egyetemen ösztöndíjjal.

A programozás egyre jobban érdekelte, mivel gyakorlatias eszközről van szó, amellyel bármilyen problémára megoldást lehet találni. Bár az egyetem után rövid ideig Budapesten gyakornokoskodott, elkezdte a mester szakot Svédországban egy európai uniós ösztöndíjprogram keretében, és egyre világosabbá vált számára, mivel is szeretne foglalkozni valójában.

Életem munkásságának és a cégnek is az adja az alapgondolatát, hogy milyen kevés nő található a technológia és a természettudomány területén. A technológia olyan eszköz, amellyel megoldásokat lehet elérni, minden e köré épül, ám a nők nem egyenlő arányban vesznek részt benne, valamint az innovációban, ezért nincs is egyenlő esély arra, hogy olyan problémák megoldására használjuk a technológiát, amely fontos a nők számára, és ez jelentős gondot okoz

– mondta Pálfi Dóra.

Ez a gondolat pedig egyre kevésbé hagyta nyugodni, és támadt egy ötlete, hogy olyan digitális terméket vagy megoldást kellene készíteni, amely a fiatal lányok érdeklődését felkelti a programozás iránt, mindezt úgy, hogy közben közösséget alkotnak.

imagiLabs app

Fotó: imagiLabs

Merthogy amíg a techiparban dolgozó férfiak közül sokan azért kerültek a szakmába, mert a videójátékok miatt már fiatalon rengeteg időt töltöttek a számítógép előtt, így megvolt az az élményük, amely ebbe az irányba terelte őket, addig a nőket nem érte hasonló hatás fiatalabb korukban.

Az Apple-nél szerzett mérhetetlen tudás

A gondolatot végül tettek követték, 2017-ben elindult a projekt, egy évvel később pedig az egyik társalapítóval, egyben az egyik legjobb barátnőjével, Beatrice […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2021/05/02/startup-informatika-programozas-technologia/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Népszerűek a balatoni hajójáratok

Népszerűek a balatoni hajójáratok

  Rekordszámú utas közlekedett a Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart) járatain az első májusi hétvégén. A …