2022. május 24., keddMa Eszter napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 382,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 370,00 Ft
2022.05.24. Eszter Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 382,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 370,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Magyar cég is érintett Putyin válaszcsapásában

Hirdetés

Magyar cég is érintett Putyin válaszcsapásában

Az oroszok által bevezetett szankciók olyan cégeket érintenek, amelyek olyan országokban székelnek, amelyek szankciókat vezettek be Moszkva ellen. Egyelőre nem világos, hogy ezeknek a büntetőintézkedéseknek milyen hatása lesz az európai gázszállításokra. Most egyértelműen az orosz nyersanyagokkal foglalkozó üzemeltetők, kereskedőcégek kerültek a célkeresztbe.

Putyin szerda este bemutatott rendelete szerint egyetlen orosz szervezet sem köthet üzleteket a listán szereplő vállalatokkal. A már meglévő megállapodásokból eredő kötelezettségeiknek sem tehetnek eleget.

Tiltja a termékek és nyersanyagok exportját a listán szereplő személyek és szervezetek számára.

Hirdetés

Az orosz Interfax hírügynökség szerint ezek közé tartozik az EuRoPol Gaz lengyel gázvezeték-tulajdonos, a Gazprom Germania, valamint a Gazprom Germania huszonkilenc leányvállalata is, amelyek székhelyei Svájcban, Magyarországon, Nagy-Britanniában, Franciaországban, Bulgáriában, a Benelux államokban, az Egyesült Államokban, Romániában és Szingapúrban vannak.

Az orosz gáztermelésen alapuló Germania tevékenysége a teljes gázkereskedelmi láncot lefedi a csővezetékes szállítástól a tároláson át a nagy- és kiskereskedők ellátásáig – a Reuters beszámolója szerint. A Gazprom a múlt hónapban magyarázat nélkül lemondott a cég tulajdonjogáról. A német energiahálózati szabályozó hatóság kénytelen volt átvenni az irányítást az ottani tevékenység felett, ebbe beletartozik Németország legnagyobb gáztárolójának üzemeltetése is az alsó-szászországi Rehdenben.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2022/05/12/haboru-orosz-ukran-konfliktus-szankciok-gazprom/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Kilőtt a budapesti tőzsde

Kilőtt a budapesti tőzsde

A részvénypiac forgalma 10,6 milliárd forint volt, a vezető részvények ára nőtt az előző napi …