2022. május 17., keddMa Paszkál napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 387,00 Ft | USD: 369,00 Ft | CHF: 370,00 Ft
2022.05.17. Paszkál Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 387,00 Ft | USD: 369,00 Ft | CHF: 370,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Magára talált az ipar és az építőipar

Hirdetés

Magára talált az ipar és az építőipar

Márciusban az építőipari termelés volumene 10,5 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit. A szezonálisan és munkanaphatással kiigazított indexek alapján az építőipar termelése viszont 5,7 százalékkal kisebb volt a februárinál – ismertette pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Az év első három hónapjában 15,7 százalékkal emelkedett az építőipari termelés az előző év azonos időszakához képest. Márciusban az épületek építése 10,6 százalékkal, az egyéb építményeké pedig 11,4 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit – írta meg az MTI.

Az építőipari vállalkozások március végi szerződésállományának volumene 6,4 százalékkal magasabb volt a tavaly március véginél. Az első negyedévben az építőipar termelői árai – egyes építőanyagok jelentős drágulása miatt – 20,6 százalékkal nőttek az előző év azonos időszakához képest.

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken a második becslése alapján azt is közzétette, hogy márciusban az ipari termelés 3,6 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit, munkanaphatástól megtisztítva pedig 4,2 százalékkal nőtt a termelés. A februárinál viszont így is 0,1 százalékkal kisebb volt a szezonálisan és munkanappal kiigazított ipari kibocsátás – írta meg az MTI.

Hirdetés

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2022/05/13/ksh-epitoipari-ipari-termeles/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Szabálytalanság miatt bukott 50 millió forintot a Matolcsy Ádámhoz köthető cég

Szabálytalanság miatt bukott 50 millió forintot a Matolcsy Ádámhoz köthető cég

Mintegy 51 millió forinttal csökkentették a Balaton Bútor Kft. okos irodafejlesztést célzó uniós pályázatának támogatását – …