2022. december 2., péntekMa Melinda napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 408,00 Ft | USD: 388,00 Ft | CHF: 415,00 Ft
2022.12.02. Melinda Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 408,00 Ft | USD: 388,00 Ft | CHF: 415,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Ma sincs jó formában a forint

Hirdetés

Ma sincs jó formában a forint

Múlt kedden megemelte a jegybanki alapkamatot a Magyar Nemzeti Bank, és aznap bejelentette a kamatemelési ciklus befejezését is. Ez pánikot okozott a befektetők körében, és vélhetően a magyar eszközök eladása miatt a forint gyengülését eredményezte. Az is nagy riadalmat okozott, hogy az MNB a korábbi prognózisoknál sokkal negatívabb jövőképet vázolt fel, arról nem is beszélve, hogy a nemzetközi pénz- és tőkepiacokon is borongós hangulat uralkodott.

Mindezeknek köszönhető, hogy a magyar fizetőeszköz meglehetősen gyengének mutatkozott, és szeptember utolsó hetében újabb mélypontokra került. A magyar deviza vesszőfutása október elején azzal folytatódott, hogy hétfőn az euróhoz képest újabb mélypontra jutott. A keddi fellélegzést követően úgy tűnik, hogy szerdán sem túl optimista a hangulat, mivel az euró árfolyama közép-európai idő szerint 13:41-kor 425,94 forinton állt, ezzel pedig hat fillérre volt a hétfőn napközben 425,99 forinton beállított történelmi csúcstól.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2022/10/05/gazdasag-belfold-forint-forintarfolyam-euro-amerikai-dollar-svajci-frank/

Hirdetés

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 A kormány hozzájárul a Gabonát Ukrajnából programhoz, fel lehet mondani a mezőgazdasági szerződéseket

A kormány hozzájárul a Gabonát Ukrajnából programhoz, fel lehet mondani a mezőgazdasági szerződéseket

3,5 millió dollárnak megfelelő forintösszeget kell előteremtenie Varga Mihály pénzügyminiszternek a Gabonát Ukrajnából programban való …