2022. január 19., szerdaMa Sára napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 313,00 Ft | CHF: 342,00 Ft
2022.01.19. Sára Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 313,00 Ft | CHF: 342,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Lesz hal karácsonykor, csak drágábban

Hirdetés

Lesz hal karácsonykor, csak drágábban

Jelenleg sincs és karácsonykor sem várható halhiány Magyarországon, az árak viszont változnak, mivel a magyar halakért 7-15, a külföldről importáltakért pedig várhatóan 10-15 százalékkal kell többet fizetni a tavalyi év áraival összehasonlítva – nyilatkozta az Inforádiónak Lévai Ferenc, a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet (MA–HAL) szóvivője. 

A szóvivő hangsúlyozta: egyik szegmensben sincs halhiány, a piacon minden kuriózum elérhető, így az afrikai harcsa mellett már szürkeharcsa is kapható, de a piacon a tokfélék és a pisztráng is megtalálható. 

Lévai Ferenc egyúttal azt is hangsúlyozta, hogy aki szeretne halat venni karácsonyra, az tud is, ennek érdekében még önkéntes exportkorlátozást is bevezetett a szervezet, hogy addig sehová nem adnak el halat, amíg van rá igény a magyar piacon. 

Hirdetés

Az Agrárgazdasági Kutatóintézet a szövetség megbízásából tíz nagyvárosban, így többek között Kecskeméten, Pécsett, Székesfehérváron, Debrecenben, Békéscsabán, Győrben, Nagykanizsán, Keszthelyen, illetve a fővárosban is folyamatosan vizsgálja a

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2021/12/03/karacsony-halfogyasztas-aremelkedes-halhiany/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Négy és félmilliónál is több utasa volt tavaly a budapesti repülőtérnek

Négy és félmilliónál is több utasa volt tavaly a budapesti repülőtérnek

Tavaly a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren 4,6 millió utas és 183 ezer tonna légiáru fordult …