2023. március 23., csütörtökMa Emőke napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 390,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 392,00 Ft
2023.03.23. Emőke Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 390,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 392,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Lesz-e sztrájk? Reagált az Auchan a forrongó indulatokról szóló hírekre

Hirdetés

Lesz-e sztrájk? Reagált az Auchan a forrongó indulatokról szóló hírekre

Olaj volt a tűzre a Tescónál bejelentett bérmegállapodás, az Auchan-dolgozókat képviselő szakszervezet a náluk elmaradt egyezség után immár a vezérigazgatónak írt nyílt levéllel igyekszik jobb belátásra bírni a francia hátterű áruházlánc vezérkarát – közölte elsőként hétfő este az Index.

Forrnak az indulatok

Ahogy arról lapunk beszámolt, mostanra elképzelhető forgatókönyvvé vált a munkabeszüntetés, az alkalmazottak jelentős része azonban még bízik a kompromisszumban.

az elégedetlenkedő pénztárosokat, árufeltöltőket leginkább az bőszíthette fel, hogy az iparági pletykák szerint a konkurens vállalat elvileg jóval nehezebb helyzetben van, a bértárgyalások eredményeképp ott végül mégis kedvezőbb körülményeket teremtettek a foglalkoztatásra.

Hirdetés

Így fordulhat például elő, hogy a forgalom és lokáció alapján nem kiemelt vidéki áruházakban a belépő szintű bruttó bér 320 ezer forint a Tescónál, az Auchannál viszont csak 297 ezer forint.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2023/01/31/kereskedelem-beremeles-sztrajk-auchan/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Szerda estére erősödött a forint

Szerda estére erősödött a forint

Az euró jegyzése a szerda reggel 7 órai 388,82 forintról 387,93 forintra gyengült este fél …