2024. július 22., hétfőMa Magdolna napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 390,00 Ft | USD: 358,00 Ft | CHF: 403,00 Ft
2024.07.22. Magdolna Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 390,00 Ft | USD: 358,00 Ft | CHF: 403,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Lesújtott az MNB, összesen 667 millió forint bírságot osztottak ki

Hirdetés

Lesújtott az MNB, összesen 667 millió forint bírságot osztottak ki

Az MNB a társaságokra vonatkozóan figyelmeztetéseket helyezett el a honlapján, és az ügyben feljelentést is tesz – jelentette be az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében a pénzügyi felügyelő hatóság.

A Sun Contracting AG kötvénykibocsátóként annak ellenére végezte jogosulatlan tevékenységét, hogy az MNB előzetesen kifejezetten felhívta a figyelmét a Liechtensteinben jóváhagyott tájékoztatóval rendelkező kötvényei Magyarországon történő forgalomba hozatalának jogszerű módjára.

A beszerzett információk szerint csaknem 300 magyar befektető jegyzett  összességében több millió eurós volumenben – a Sun Contracting AG kötvényeiből annak magyar nyelvű honlapján keresztül.

Hirdetés

A piacfelügyeleti eljárás azt is azonosította, hogy a Green Finance Broker AG  az MNB-hez történt bejelentés nélkül – a Sun Contracting AG forgalmazási tevékenységéhez kötődő függő ügynöki tevékenységet folytatott. 

A beszerzett bizonyítékok alapján e társaság több mint 200 magyar befektetőt közvetített a kibocsátó részére.

A magánszeméllyel szemben a vizsgálat megállapította, hogy ő a Green Finance Broker AG-vel kötött üzletközvetítői szerződése alapján  és azon túlterjeszkedve  egy hierarchikusan felépített […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2024/06/27/mnb-magyar-nemzeti-bank-birsag-buntetes-befektetes-kozvetitoi-tevekenyseg/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Több mint kétszáz millió forint volt a tét a hatos lottón

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 29. héten a következő számokkal lehetett nyerni:  17 23 …