2022. augusztus 8., hétfőMa László napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 392,00 Ft | USD: 385,00 Ft | CHF: 402,00 Ft
2022.08.08. László Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 392,00 Ft | USD: 385,00 Ft | CHF: 402,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Lemondatná Parragh Lászlót a budapesti iparkamara

Hirdetés

Lemondatná Parragh Lászlót a budapesti iparkamara

A budapesti katások kétharmada igazságosnak tartja a bújtatottan foglalkoztatottak kizárását a kedvezményes adónemből. Szerintük az ügyeskedőket ki is kellene tiltani azokból az iparágakból, ahol a legtöbb visszaélést észleli a NAV. A fővárosi katások többsége szerint ugyanúgy szükség lenne egyszerűsített adónemre a cégeknek számlázó vállalkozók esetében is – derül ki a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) felméréséből.

A több mint ötezer katást megszólító felmérés alapján az szűrhető le, hogy a katatörvény módosítása széles rétegek számára okoz gondot. A BKIK szerint a jelenlegi bizonytalan helyzet azért alakult ki, mert Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke félretájékoztatta és megtévesztette a kormányt, saját, folyamatosan változó ötleteit az MKIK álláspontjaként állította be, miközben e tevékenységével súlyosan megsértette az MKIK alapszabályát is. Éppen ezért 

a BKIK Parragh László lemondását követeli.

Hirdetés

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara szerint Parragh komoly károkat okozott a magyar vállalkozóknak azzal, hogy félretájékoztatta a kormányzatot.

Az MKIK elnöke szerint a katás adózók nagy része munkaviszonyt fed el a katázás mellett, és azt is mondta, hogy azok, akiket rosszul érint az új törvény, visszamehetnek a munkaerőpiacra.

Parragh László számára nem okozott meglepetést a nagy ellenkezés, számolt a tüntetésekkel, […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2022/08/02/kata-katatorveny-lemondas-parragh-laszlo-javaslatok-ipar/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Európa egységesen reagálna a nyersanyagválságra, de jó ez nekünk?

Európa egységesen reagálna a nyersanyagválságra, de jó ez nekünk?

A javaslat szinte azonnal nagy port kavart. Magyarországon kívül Portugália és Spanyolország is azonnal ellenezte, …