2023. június 1., csütörtökMa Tünde napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 370,00 Ft | USD: 346,00 Ft | CHF: 380,00 Ft
2023.06.01. Tünde Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 370,00 Ft | USD: 346,00 Ft | CHF: 380,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Lelassulhat az áremelés a cégek részéről

Hirdetés

Lelassulhat az áremelés a cégek részéről

Az elmúlt hónapokban az üzleti szféra hangulata igencsak hullámzó volt. A kereskedelmi bizalmi index az év eleji javulás után tovább csökkent, a szolgáltatói bizalmi index pedig visszatért a negatív tartományba – idézi a GKI közleményét a HVG.

A vállalkozások foglalkoztatási hajlandósága ugyanakkor még tovább erősödött, így immár fél éve tart a pozitív trend. Csökkent a lakosság munkanélküliségtől való félelme is.

Ami az áremelési törekvéseket illeti, itt is tovább folytatódott a fél éve tartó csökkenés.

Kevesebb drágulás a láthatáron

A cégeknek már csak egynegyede készül áremelésre a következő három hónapban; árcsökkentést tizedük tervez, míg közel kétharmaduk nem kíván változtatni az árain. Az áremelési szándék az építőiparban csökkent leginkább, legerősebb pedig a szolgáltató szektorban volt – áll a GKI jelentésében.

Hirdetés

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2023/04/24/gki-felmeres-inflacio-munkanelkuliseg-bizalmi-index-fogyasztok-varakozasdragulas-aremelkedes/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Az euróval szemben erősödött, a dollárral szemben gyengült a forint

Az euróval szemben erősödött, a dollárral szemben gyengült a forint

Az euró jegyzése este hat órára 370,34 forintra gyengült a reggeli 370,87 forintról, a svájci …