2020. október 22., csütörtökMa Előd napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 364,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 339,00 Ft
2020.10.22. Előd Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 364,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 339,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Lehetetlen helyzet elé állítja a magyar turkálókat a Brexit

Lehetetlen helyzet elé állítja a magyar turkálókat a Brexit

Januártól bajba kerülhetnek azok a kiskereskedők, akik jogszerűen szeretnének eljárni az Európai Unióból kilépő Egyesült Királyságból importált áruk belföldi értékesítésekor – írta a Napi.hu a Taylor Wessing Budapest ügyvédi iroda szakértőire hivatkozva. Jövő év elején ugyanis lejár a kilépés vitás jogszabályi kérdéseinek rendezésére adott átmeneti idő, azonban a felek még a közelében sem járnak, hogy olyan – egyéb rendezetlen kérdések, mint az ír-brit határ és a vámunió problematikája mellett akár marginálisnak tekinthető – problémákra megoldásokat találjanak, mint a harmonizált védjegyszabályok megszűnése.

Eddig ugyanis úgy volt, hogy ha az Európai Gazdasági Térség (EGT) akár egyetlen tagállamában a védjegyjogosult engedélyével forgalomba került egy termék, akkor már az EGT teljes területére kimerült az oltalom, így a védjegyjogosult már nem ellenőrizheti vagy befolyásolhatja az oltalom alatt álló termékek EGT-országok közti kereskedelmét és viszonteladását. A szakértők szerint ez a párhuzamos kereskedelem alapja.

A rendezetlen szabályozási háttér miatt azonban a Brexitet követően az első alkalommal először az Egyesült Királyságban forgalomba hozott termékek esetében az EGT-n belüli további értékesítéshez a védjegyjogosult kifejezett engedélyére lesz szükség. Ez pedig a használt ruhákra is vonatkozik majd, vagyis csak akkor lehet majd szabadon kereskedni ezekkel a termékekkel a védjegyjogosult engedélye nélkül, ha azt korábban a védjegyjogosult hozzájárulásával az EGT területén belül forgalomba hozták.

Mivel Magyarország az EK-ból érkező használt ruhák egyik legnagyobb importőre az EU-n belül, ezért várhatóan szintén komoly problémákat okoz majd a koronavírus-járvány miatt töredékére eső kereslet […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2020/10/05/brexit_vedjegy_turkalo/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Újabb váratlan nehézség fenyegeti a Dunaferrt

Újabb váratlan nehézség fenyegeti a Dunaferrt

Akár már a héten leállhat a nyersvas és acéltermelés a Dunaferrben, ha a MÁV Záhonynál …