2021. december 2., csütörtökMa Melinda napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 319,00 Ft | CHF: 347,00 Ft
2021.12.02. Melinda Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 319,00 Ft | CHF: 347,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Legalább 18 százalékos, azonnali emelést akarnak a taxisok Budapesten

Hirdetés

Legalább 18 százalékos, azonnali emelést akarnak a taxisok Budapesten

Egy minimum 18 százalékos azonnali tarifaemelés lenne indokolt a fővárosban a taxis szervezetek szerint. A budapesti városvezetés viszont úgy látja: a veszélyhelyzeti jogszabály semmilyen, önkormányzat által meghatározott díj emelését nem teszi lehetővé – írja a Világgazdaság.

Metál Zoltán, az Országos Taxis Szövetség (OTSZ) elnöke a lapnak azt nyilatkozta: a hivatkozott kormányrendelet jogértelmezésében van vita a felek között, és emiatt indítványozták, hogy a kormányhivataltól kérjenek közösen állásfoglalást.

Jelezte, hogy január 1-jéig nem lát esélyt a tarifakorrekcióra, de addig is a felek létrehoznak két munkabizottságot, amelyeknek a részletek pontos kidolgozása lesz a feladatuk.

Hirdetés

Azt is közölte, hogy a fővárosi vezetőknek átadtak egy háttéranyagot, amely évekre visszamenően tartalmazza a taxisok költségeinek változását, és amelynek alapján minimum 18 százalékos tarifaemelést tartanak indokoltnak.

Metál Zoltán korábban arról beszélt, hogy 30 százalékkal szeretnék emelni a jelenlegi, 2018 óta alkalmazott árakat.

A lap megkeresésére a főváros megerősítette azt az álláspontját, hogy a hatályos kormányrendelet értelmében semmilyen, önkormányzat által meghatározott díj nem emelhető. Hozzátették: folyamatban vannak a városvezetés és a taxis szervezetek között a díjemelésről szóló tárgyalások, az eredményekről pedig csak azok lezárultával tájékoztatnak.

Korábban az 

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2021/11/16/budapest-taxizas-tarifaemeles-metal-zoltan-onkormanyzat-koronavirus-jarvany/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Ellenőrizték a Mikulás zsákját a fogyasztóvédők

Ellenőrizték a Mikulás zsákját a fogyasztóvédők

Hajszál híján tényleg minden jó volt a Mikulás zsákjában: mindössze egyetlen csokoládéfiguránál talált jelölési hiányosságot …