2022. december 1., csütörtökMa Elza napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 410,00 Ft | USD: 392,00 Ft | CHF: 416,00 Ft
2022.12.01. Elza Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 410,00 Ft | USD: 392,00 Ft | CHF: 416,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Lázár János: A magyar vonatok 150-200 órát késnek naponta

Hirdetés

Lázár János: A magyar vonatok 150-200 órát késnek naponta

Az építési és beruházási miniszter csütörtökön Debrecenben, a Hajdú-Bihari Kereskedelmi és Iparkamara gazdasági fórumán tervei megvalósításához segítséget kért az ágazat szereplőitől, egyúttal partnerséget ajánlott számukra. A miniszter úgy fogalmazott, hogy beruházási miniszterként azzal kezdte a munkáját, hogy nem alapköveket helyezett el, hanem alapköveket szedett fel – több mint háromszáz beruházást függesztett fel a kormány az idén, 2140 milliárd forint értékben.

Ez a háború rezsije a beruházások frontján Magyarország tekintetében

– fogalmazott a miniszter, aki emlékeztetett arra, hogy Magyarország gázköltsége 2021-ben 7 milliárd euró volt, az idén 17 milliárd euró. A háború másik következménye, hogy a megkezdett, befejezésre váró beruházások mindegyike forráshiányos:

351 ilyen beruházás van az országban, 3410 milliárd forint költséggel, miközben az építőiparban 15-20 százalékos áremelkedés volt, így 500-600 milliárd forint forráshiány keletkezett a most folyó beruházásoknál.

Hirdetés

A miniszter azt is megjegyezte, hogy az elmúlt 12 évben a magyar állam 25 ezer milliárd forinttal járult hozzá a fejlesztésekhez, az ország gyarapodásához, aminek 70 százaléka infrastrukturális fejlesztés volt. Szerinte alapvető változás lesz a fejlesztéspolitikában és számára a vidék az első, a vidéki beruházások, építkezések, közlekedési fejlesztések támogatása. Ennek érdekében pedig két törvénycsomag előkészítése zajlik.

A készülő beruházási kerettörvény legfontosabb céljának azt nevezte, hogy folytassák az állami […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2022/11/25/lazar-janos-miniszter-beruhazas-debrecen-beszed/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 Részletezte a KSH, hogyan tette meg az első lépést a magyar gazdaság a lejtőn

Részletezte a KSH, hogyan tette meg az első lépést a magyar gazdaság a lejtőn

Kiadta a Központi Statisztikai Hivatal a harmadik negyedéves GDP-adatokról szóló részletes becslését. A fő számok …