2023. június 1., csütörtökMa Tünde napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 371,00 Ft | USD: 348,00 Ft | CHF: 381,00 Ft
2023.06.01. Tünde Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 371,00 Ft | USD: 348,00 Ft | CHF: 381,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Lantos Csaba: A gázhelyzet bármikor kritikussá válhat

Hirdetés

Lantos Csaba: A gázhelyzet bármikor kritikussá válhat

„Május 1-től nem csökken a lakossági piaci, átlagfogyasztás feletti gáz- és áramár, ám a kormány nem szabott határidőt, hogy meddig nem változnak az árak” – nyilatkozta Lantos Csaba energiaügyi miniszter az atv.hu-nak. A miniszter azt mondta, a gáztározóink töltöttsége több mint kétszerese a tavalyinak. Nemcsak importálni tudunk rugalmasan, hanem adott esetben exportálni is. 

Nem szabtunk határidőt, hogy meddig, de valóban az a kormánydöntés, hogy május 1-től nem változtatunk a lakossági energiaárakon, változatlan formában tartjuk fenn a rezsivédelmet

– mondta Lantos Csaba. Az energiaügyi miniszter arra a felvetésre, hogy milyen feltétel teljesülése esetén mérlegelnék a csökkentést, hiszen a holland gáztőzsdén már a tavalyi csúcsoknál alacsonyabb a gáz ára, azt mondta, a gáz árán azért sem változtatnak, mert a gázhelyzet bármikor kritikussá válhat.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Hirdetés

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2023/04/21/lantos-csaba-energia-veszelyhelyzet-energiavalsag-gazellatas-energiavalsag/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Az euróval szemben erősödött, a dollárral szemben gyengült a forint

Az euróval szemben erősödött, a dollárral szemben gyengült a forint

Az euró jegyzése este hat órára 370,34 forintra gyengült a reggeli 370,87 forintról, a svájci …