2021. november 27., szombatMa Virgil napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 367,00 Ft | USD: 326,00 Ft | CHF: 352,00 Ft
2021.11.27. Virgil Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 367,00 Ft | USD: 326,00 Ft | CHF: 352,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Lakossági hangulatjavításra jó, inflációcsökkentésre kevésbé a benzinárplafon

Hirdetés

Lakossági hangulatjavításra jó, inflációcsökkentésre kevésbé a benzinárplafon

A hatósági ár megállapításán kívül aligha van másra lehetősége a kormánynak a benzinár maximálásakor, mivel mind az áfa-, mind a jövedéki adócsökkentés uniós szabályba ütközik, az üzemanyag beszerzési árába nem tud belenyúlni, a 4 forintos készletezési díj elengedése pedig érdemi változást nem eredményezne a fogyasztói árakban – mondta a délelőtt bejelentett kormánydöntés kapcsán az Indexnek Virovácz Péter, az ING Bank vezető makroelemzője.

Virovácz úgy vélte, hogy a 480 forintos szint megállapításakor valószínűleg figyelembe vehette a kormány, hogy mekkora lehet az a kiskereskedelmi árrés, ami terhére még nagyjából nullszaldóval, vagy minimális veszteséggel ki tudják gazdálkodni a nagykereskedők a három havi árrögzítés okozta veszteséget.

Tízmilliárdok maradhatnak a fogyasztóknál

A Napi.hu az előző év azonos időszaki – azaz november és december, illetve 2021 januári – üzemanyagfogyasztása alapján mintegy 40 milliárd forintra teszi azt a veszteséget, amelyet a mostani fogyasztói ár és a rögzített közti különbséggel számolva a fogyasztók megnyernek, de a forgalmazók elszenvednek. Amelyet egyébként a kormányinfón elhangzottak szerint egyáltalán nem kíván kompenzálni a kormány. 

A kisebb kúthálózatok számára már

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2021/11/11/benzinar-plafon-inflacio-hatosagi-armnb-alapkamat/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

India is betilthatja a kriptovaluták használatát

India is betilthatja a kriptovaluták használatát

A kriptovaluták és digitális valuták szabályozásáról szóló törvényjavaslat a téli ülésszakban kerülhet a parlement elé …