2023. április 2., vasárnapMa Áron napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 380,00 Ft | USD: 349,00 Ft | CHF: 381,00 Ft
2023.04.02. Áron Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 380,00 Ft | USD: 349,00 Ft | CHF: 381,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Lakásfelújításnál ezt sokan elfelejtik

Hirdetés

Lakásfelújításnál ezt sokan elfelejtik

A legtöbb ember életében kulcsszerepet játszik otthona, ezt erősítették meg a CIG Pannónia Biztosító online kérdőívét kitöltők is. A válaszadók 59,1 százaléka nyilatkozott úgy, hogy otthona számít élete egyik legfontosabb helyszínének. Kicsivel több mint ötödük pedig úgy nyilatkozott, hogy egész életében azért dolgozott, hogy saját ingatlana legyen, ezért bármit megtesz a védelme érdekében.

A felmérésben résztvevők 57 százaléka vett fel hitelt, hogy saját otthonhoz jusson ő vagy a családja; 35 százalékuk azonban ezt kölcsön nélkül is meg tudta oldani, 8 százalékuk pedig nem saját ingatlanban él.

A válaszadók túlnyomó többsége, 88,3 százaléka rendelkezik lakásbiztosítással.

Hirdetés

A felmérés tanulsága szerint a legtöbben biztosítási alkusz közreműködésével vásárolnak ilyen szolgáltatást, egészen pontosan a válaszadók 52 százaléka jelezte ezt. 27,7 százalékuk bankfiókban, banki ügyintéző segítségével kötött lakásbiztosítást, a felmérést kitöltők közel ötöde pedig online tette ezt meg.

  • A lakásbiztosítással rendelkezők 70 százaléka évente 75 ezer forintnál kevesebbet költ a szolgáltatásra,
  • 16,2 százalékuk 75 és 100 ezer forint közötti összeget fordít erre a célra.
  • Mindössze 6,8 százalék azok aránya, akik évente 100 ezer forintnál is többet szánnak lakásbiztosításra,
  • és majdnem ugyanannyian voltak azok, akik nem tudták megmondani, hogy mennyibe kerül számukra ez.

A lakásokat felújították, a biztosításokat nem

Az elmúlt öt évben rengetegen vágtak bele jelentősebb lakásfelújításba. A komfort és funkcionalitás szintjét emelő felújítást (fürdőszoba, konyha stb.) a válaszadók 16,4 százaléka hajtott végre, 12,7 százalékuk jelezte, hogy a nyílászárókat cserélte le, illetve a fűtést korszerűsítette; 6,6 százalék klímaberendezést üzemelt be, 4,1 százalék pedig napelemeket telepített. A felmérést kitöltők 27,8 százaléka pedig ezek közül többet is elvégzett az elmúlt években.

Meglepően magas azonban azok aránya, akik az ingatlanuk értéknövekedését […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2023/02/07/lakasbiztositas-otthonbiztositas-biztositas-cig-pannonia/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Rendkívüli időket élünk, ám a válság még nem dübörög

Rendkívüli időket élünk, ám a válság még nem dübörög

Jelenleg pánikkeltés zajlik a piacokon, vagy tényleg elképzelhető egy gazdasági összeomlás a makrogazdaságokban? – szegeztük a …