2021. január 22., péntekMa Vince napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 293,00 Ft | CHF: 331,00 Ft
2021.01.22. Vince Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 293,00 Ft | CHF: 331,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Küszöbön áll az AstraZeneca vakcina engedélyezése az Egyesült Királyságban

Hirdetés

Küszöbön áll az AstraZeneca vakcina engedélyezése az Egyesült Királyságban

Küszöbön áll az AstraZeneca és az Oxfordi Egyetem együtt kifejlesztett koronavírus vakcinájának engedélyezése az Egyesült Királyságban – jelentette a Financial Times. Ez akár már hétfőn megtörténhet, és az oltóközpontok személyzete már készül is az újabb vakcinával történő oltásokra, melyről a Sunday Telegraph tudósított.

A szigetországban a Pfizer és a BioNTech közös fejlesztésű vakcinájával már 600 ezernél is több embert oltottak be, de az AstraZeneca oltása mégis sorsdöntő lehet a járvány leküzdésében, nemcsak Nagy Britanniában, de világszerte is.

Ezt az oltást a gyártó ugyanis kezdetben önköltségi áron, tehát dózisonként 4 dollárért bocsájtja rendelkezésre, az amerikai oltóanyagok 25-30 dolláros árával szemben.

Hirdetés

Így ez a szegényebb országok számára is elérhető alternatívát jelent majd. Ebben nagy szerepe lesz annak is, hogy ezt az oltást nem kell mínusz 70 fokon szállítani, elég hozzá a szokványos hűtőgépek által biztosított 2-8 fokos hőmérséklet.

Michael Gove miniszter szerint az újabb vakcina engedélyezése jóval közelebb hozhatja a szigorú korlátozások enyhítését. Ez talán a szigetországot érintő nemzetközi utazási megkötéseken is könnyíthet hamarosan. Az országban nagyjából napi 30 ezer új fertőzéssel és 300 halálesettel kell jelenleg számolni, nagyrészt az itt először felfedezett mutáns vírus miatt. Az AstraZeneca vakcinája az amúgy is igen gyorsan haladó brit oltási program további gyorsulását eredményezné, lévén hazai fejlesztésű.

Az ország már jelenleg is a világon harmadik helyen áll a beadott oltások számának tekintetében, a briteknél csak az Egyesült Államokban és Kínában oltottak be több embert az új típusú koronavírus ellen. Nagy Britannia különösen komolyan veszi a vírus elleni immunitás kialakítását, biztos ami biztos alapon már eddig is annyi vakcinát rendelt az ország, mellyel […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2020/12/29/kuszobon_all_az_astrazeneca_vakcina_engedelyezese_nagy_britanniaban_-_sorsdonto_lesz_tobb_okbol_is/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Milliós nagyságrendben vehet orosz vakcinát Magyarország

Milliós nagyságrendben vehet orosz vakcinát Magyarország

Az Index elsőként számolt be arról, hogy az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) lezárta a …