2021. október 26., keddMa Dömötör napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 365,00 Ft | USD: 314,00 Ft | CHF: 341,00 Ft
2021.10.26. Dömötör Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 365,00 Ft | USD: 314,00 Ft | CHF: 341,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Kúria: nem kerülhető ki az elővételi jog

Hirdetés

Kúria: nem kerülhető ki az elővételi jog

Úgy döntött a Kúria, hogy hiába sok a tulajdonos egy társasház teremgarázsában, ha valaki elad egy helyet, a többieket külön-külön, bizonyítható módon értesíteni kell. Nem elég tehát hirdetmény útján ezt közzétenni. A legfőbb bírói fórum hangsúlyozta: eladáskor postai úton vagy személyesen mindenkinek megismerhetővé kell tenni a vételi ajánlatot, hogy elővásárlási jogukat gyakorolni tudják – hívja fel a figyelmet Az én pénzem nevű portál.

E szerint így akár több százezer forintba is kerülhet a számos tértivevényes levél és az ügyvédi munkadíj. A per alapját képező adásvételi szerződésben egyébként egy budapesti ingatlant 67 beállásos teremgarázs meghatározott tulajdoni hányadával adtak el.

Kapcsolódó
<h2 […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Hirdetés

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2021/09/20/kuria-postai-ut-eloveteli-jog/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Meghódította a Richter bipoláris depresszió elleni gyógyszere Amerikát

Meghódította a Richter bipoláris depresszió elleni gyógyszere Amerikát

Sokat vár a Richter kutatói által felfedezett cariprazine esetleges amerikai indikációjának kiterjesztésétől a magyar gyógyszergyártó …