2020. október 27., keddMa Szabina napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 365,00 Ft | USD: 309,00 Ft | CHF: 339,00 Ft
2020.10.27. Szabina Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 365,00 Ft | USD: 309,00 Ft | CHF: 339,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Külön tenderekre bontanák a 3-as metró alagúti munkálatait

Külön tenderekre bontanák a 3-as metró alagúti munkálatait

Három tenderre bontaná a 3-as metró középső szakaszának alagúti munkálatait a BKV – értesült a Világgazdaság. Ennek értelmében a fővárosi tömegközlekedési vállalat külön eljárásokban pályáztatná meg

  • a pályaépítést,
  • a biztosítóberendezések munkáit, illetve
  • a gyengeáramú hálózat kiépítését.

Sürget az idő

A lépésre azért lehet szükség, mert alig két hét maradt arra, hogy megállapodás szülessen az M3-as vonal teljes alagúti rekonstrukcióját mintegy 50 milliárd forintból végző Swietelsky Vasúttechnika Kft.-vel, miután a cég tucatnyi jogcímen 18,4 milliárd forintot követel a BKV-tól a hátralévő munkák elvégzéséért. Az utóbbi a követelésből mindössze 8,2 milliárdot ismer el. A felek tavasz óta egyezkednek, de a Swietelsky hajthatatlan.

A gazdasági lap szerint a BKV-t a főváros annak ellenére magára hagyta az ügyben, hogy a Karácsony Gergely vezette önkormányzat majdnem egy éve tudhatja, hogy baj lesz a kivitelezéssel.

Mint azt az Index megírta, október 22-én 17 órától már használhatják az utasok az M3-as metró Kőbánya-Kispest és Nagyvárad tér közötti szakaszát, bár átadás után a metró a teljes vonalon közlekedik, ám a középső szakaszon korábban lezárt négy állomáson (Arany János utca, Ferenciek tere, Corvin-negyed és Semmelweis klinikák) még a továbbiakban sem áll meg. A metróvonal középső szakaszának rekonstrukciójával kapcsolatban a BKK és a BKV későbbre ígért részletes tájékoztatást.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2020/10/16/3-as_metro_budapest_kozlekedes/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Átrendezheti a biztosítási piacot, ha kivonul az Aegon Magyarországról

Átrendezheti a biztosítási piacot, ha kivonul az Aegon Magyarországról

Eladó az Aegon kelet-európai tevékenysége – idézte a Reuters értesülését a Portfolio, megemlítve, hogy korábban már …