2023. február 3., péntekMa Balázs napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 387,00 Ft | USD: 352,00 Ft | CHF: 388,00 Ft
2023.02.03. Balázs Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 387,00 Ft | USD: 352,00 Ft | CHF: 388,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Kubában tárgyalt Szijjártó Péter

Hirdetés

Kubában tárgyalt Szijjártó Péter

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Havannában tárgyalt Miguel Díaz-Canel kubai köztársasági elnökkel. Szijjártó Péter a találkozóról elmondta, “a két ország gazdasági együttműködéséből a magyar gazdaság szereplői is sokat profitálhatnak, hiszen Kubában a magyar mezőgazdasági, élelmiszeripari és vizgazdálkodási megoldásokra, technológiákra és kapacitásokra nagy szükség van.”

A külgazdasági és külügyminiszter hozzátette, a Magyarország és Kuba már tárgyal konkrét együttműködési projektekről a baromfi- és sertésfeldolgozás, illetve a természeti katasztrófákkal szembeni védekezés területein.

Szijjártó a Kubával szembeni amerikai blokádról elmondta, hogy annak feloldását Magyarország is támogatja, az erről szóló ENSZ-határozatot évről-évre meg is szavazza a kormány a többi európai uniós tagállammal együtt.

Hirdetés

Forrás:
http://hvg.hu/gazdasag/20230118_Szijjarto_Peter_Kuba#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Dimenziót ugrottunk, megérkeztünk a drága élelmiszerek világába

Dimenziót ugrottunk, megérkeztünk a drága élelmiszerek világába

A várakozásoknak megfelelően ugyan csökkent, de csak elenyésző mértékben a Takarék AgrárTrend Index értéke 2022 …