2024. április 23., keddMa Csilla napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 394,00 Ft | USD: 370,00 Ft | CHF: 406,00 Ft
2024.04.23. Csilla Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 394,00 Ft | USD: 370,00 Ft | CHF: 406,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Krízisben a kakaótermesztés, megállíthatatlanul nő a csokoládé ára

Hirdetés

Krízisben a kakaótermesztés, megállíthatatlanul nő a csokoládé ára

A sorozatos kedvezőtlen termés Nyugat-Afrikában a kakaó árát soha nem látott magasságokba emelte a londoni és a New York-i árutőzsdén. Ghánát és Elefántcsontpartot – amelyeknek a globális kakaótermés több mint felét köszönhetjük – az éghajlatváltozás és a szélsőséges időjárási körülmények, például az El Nino sújtották, ami arra kényszerítette a kutatókat, hogy az időjárásnak ellenállóbb kakaófajtákat keressenek.

A gyenge termés miatt a csokoládégyártók további áremelkedésre, valamint a csokoládék méretének csökkentésére figyelmeztettek. A Nestlé szóvivője a The Guardiannek elmondta, hogy a kakaó ára az utóbbi egy év alatt megháromszorozódott.

Ehhez a sokféle betegség és az elöregedő ültetvények alulfinanszírozása is hozzájárul. A globális kakaóellátás nagy részét kisbirtokos gazdák termelik, akik a legtöbb […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Hirdetés

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2024/03/29/kakao-csokolade-aremelkedes-hiany/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Magyarok tízezreiről gomboltak le súlyos pénzeket

Az elmúlt években – az elektronikus fizetési forgalom emelkedésével párhuzamosan – folyamatosan nőtt az elektronikus …