2024. június 18., keddMa Levente napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 395,00 Ft | USD: 369,00 Ft | CHF: 415,00 Ft
2024.06.18. Levente Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 395,00 Ft | USD: 369,00 Ft | CHF: 415,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Közzé kell tennie a Szerencsejáték Zrt.-nek, hogy mi alapján tömi ki tízmilliókkal a kormányhoz közeli személyeket, cégeket

Hirdetés

Közzé kell tennie a Szerencsejáték Zrt.-nek, hogy mi alapján tömi ki tízmilliókkal a kormányhoz közeli személyeket, cégeket

Pert nyert a Szerencsejáték Service Nonprofit Kft. ellen Komjáthi Imre, az MSZP társelnöke és országgyűlési képviselője. Ennek értelmében a cégnek ki kell adnia a támogatási szabályzatokat, valamint a döntéseket előkészítő tanácsadó testület javaslatait tartalmazó dokumentumokat.

Komjáthi Imre azért perelte be a céget, hogy tisztán lehessen látni a döntések hátterét, a bíróság pedig első fokon mindenben igazat adott az MSZP társelnökének, így hamarosan fény derülhet arra is, hogy mire kértek és kaptak pénzt a támogatottak.

Komjáthi a közleményében arról ír, lassan 10 éve osztja az állami lottócég szponzorpénzeit a Szerencsejáték Service Nonprofit Kft., de ez a pénzosztás átláthatatlan. A nyilvánosságra került információk alapján ez a vállalat egy kifizetőhelynek is minősíthető, hiszen udvari zenészek mellett a kormánynak rendszeresen színpadot ácsoló Rákóczi Szövetség is kap támogatást.

Hirdetés

Az évek során 100 milliós nagyságrendű támogatás járt Rogán-Gaal Cecíliának is, aki a fitness rendezvényére költhette a közpénzes támogatást. A Rogán Antal felügyelete alatt lévő cég pénzesőjéből nem maradt ki a Kommentár Alapítvány, amely tavaly novemberben 40 milliót kapott, valamint Pataky Attila sem.

Forrás:
http://hvg.hu/gazdasag/20240524_atlathatosagra-kotelezik-a-ner-kedvenc-penzosztojat-a-szerencsejatek-zrt-t#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Átlagosan ennyit dolgoztak tavaly a magyarok

Az átlagos munkahét hossza az Európai Unióban évről évre rövidül. Íme a legfontosabb megállapítások: A …