2021. szeptember 24., péntekMa Gellért napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 303,00 Ft | CHF: 328,00 Ft
2021.09.24. Gellért Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 356,00 Ft | USD: 303,00 Ft | CHF: 328,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Kovács Árpád: az EU-ban közelítünk a nettó befizetői pozícióhoz

Hirdetés

Kovács Árpád: az EU-ban közelítünk a nettó befizetői pozícióhoz

A Költségvetési Tanács elnöke szerint az ez év költségvetés előirányzatainak teljesítését leginkább az kockáztathatja, hogy a különböző uniós programok már odaítélt forrásainak általános, „megszokott” egyenetlen beérkezésén túl most már az is bekövetkezhet, hogy visszatartják a helyreállítási alapból Magyarországnak járó 2500 milliárd forintot.

Kovács Árpád a novekedes.hu portálnak adott interjújában azt mondta, az egyik szcenárió az lehet, hogy az ez évi költségvetésben figyelembe vett 326 milliárd forintos uniós helyreállítási alap forrása végül, ha késéssel is, de még az idén rendelkezésre fog állni. Hozzáfűzte, ha a pénz befut 2021-ben, akkor csak a kényszerű állampapír- és hitelműveletekkel összefüggő többlet költségvetési kiadások terhe marad, s mivel euróban kapjuk, nincs inflációs veszteség a pénzen.

Kapcsolódó

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Hirdetés

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2021/08/23/kovacs-arpad-koltsegvetesi-tanacs-budzse-helyreallitasi-alap/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Szuperhitelre pályázhatnak az aszkéta lakások

Szuperhitelre pályázhatnak az aszkéta lakások

A piaci hírek szerint október 4-től több banknál is el lehet kezdeni a lakáshitelpiac legújabb …