2024. július 22., hétfőMa Magdolna napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 390,00 Ft | USD: 358,00 Ft | CHF: 403,00 Ft
2024.07.22. Magdolna Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 390,00 Ft | USD: 358,00 Ft | CHF: 403,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Korrupció miatt nyomoznak az Európai Beruházási Bank volt elnöke ellen

Hirdetés

Korrupció miatt nyomoznak az Európai Beruházási Bank volt elnöke ellen

Korrupció és befolyással való visszaélés miatt nyomozás indult az Európai Beruházási Bank (EBB) korábbi vezetője, Werner Hoyer ellen – írja a Politico az Európai Ügyészség (EPPO) közleményére hivatkozva. Az uniós fejlesztési bankot 2012 és 2023 között elnöklő Hoyernél már házkutatást is tartottak.  

A férfi védője szerint az EPPO vizsgálata az EBB egyik alkalmazottjának távozására és az ezzel összefüggésben kifizetett kompenzációra összpontosít. Nikolaos Gazeas elmondta: Hoyer az EBB szabályainak megfelelően aláírta a kifizetést, noha nem vett részt az arról szóló tárgyalásokon.

„Az ellenem felhozott vádak abszurdak és megalapozatlanok. Elvárom, hogy az ügyet teljeskörűen vizsgálják ki, és kérem az EBB-t, hogy teljes mértékben működjön együtt az EPPO-val. Én is teljes mértékben együttműködöm az EPPO-val, és a tények teljes körű tisztázását követelem tőlük” – írta Hoyer a Politicónak.

Hirdetés

Forrás:
http://hvg.hu/gazdasag/20240624_korrupcio-nyomozas-werner-hoyer-ebb#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Több mint kétszáz millió forint volt a tét a hatos lottón

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 29. héten a következő számokkal lehetett nyerni:  17 23 …