2021. február 25., csütörtökMa Géza napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 359,00 Ft | USD: 295,00 Ft | CHF: 325,00 Ft
2021.02.25. Géza Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 359,00 Ft | USD: 295,00 Ft | CHF: 325,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Koronavírus: a nagy gyártók késnek a gyerekek számára is alkalmazható vakcinával

Hirdetés

Koronavírus: a nagy gyártók késnek a gyerekek számára is alkalmazható vakcinával

Az eddigi általános álláspont talán annyi volt, hogy gyerekek esetében enyhe a betegség lefolyása, és velük kapcsolatban inkább azért van szükség óvatosságra, mert esetleg tünetmentesen is terjeszthetik a fertőzést, amivel aztán idősebb családtagjaikat veszélyeztethetik. Vagyis nagyjából úgy, mint az influenza esetében.

De így van-e mindez valójában?

A kérdés azért is fontos, mert

jelenleg nincs gyermekek körében megfelelően tesztelt és főként jóváhagyott vakcina sem.

Hirdetés

Ennek fényében vettük elő a legfrissebb amerikai adatokat. Mind ez idáig 2 934 292 gyermek fertőződött meg bizonyítottan az Egyesült Államokban, ami az összes fertőzött 12,9 százaléka ott. Ennél aggasztóbb, hogy a legutóbbi két lezárt hét adatai alapján, vagyis január 21. és február 4. között a fertőzések száma 10 százalékos emelkedést mutatott, vagyis 257 680 új eset vált ismertté.

Az összes elvégzett teszt közül tagállamonként változó arányban, 6,0–18,2 százalék volt a gyermekeken elvégzett tesztek aránya, amelyből 7,0–29,1 százalék volt pozitív. A fertőzött gyerekek 1,2–2,9% közötti arányt tettek ki az összes kórházi kezelés közül, és a fertőzött gyerekek 0,1–2,3%-a igényelt kórházi kezelést.

Ami ennél is fontosabb, az az, hogy sajnos halálesetek is előfordultak, összesen eddig  227, ami annyit jelent, hogy 

gyerekek esetében a halálos lefolyás esélye nagyjából 0,01% volt Amerikában eddig.

További adalék, hogy a kórházi kezelésre szoruló gyerekek nagyjából egyharmadánál állt fenn krónikus betegség, leggyakrabban asztma, cukorbetegség, illetve valamilyen immunhiányos állapot. Ez az arány hasonló volt az intenzív osztályos ellátást igénylő, illetve elhunyt […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2021/02/10/koronavirus-es-gyerekek/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Varga Mihály: megugrottak tavaly a lakásépítések

Varga Mihály: megugrottak tavaly a lakásépítések

Tavaly több mint 28 ezer új lakás épült, ez 11 éves rekord – jelentette be …